10+2 lebilincselő kórházas és orvosos sorozat a Netflixen és társain

Összegyűjtöttük nektek az elmúlt évtizedek legjobb orvosos és kórházas sorozatait, amik megtalálhatóak a Magyarországon elérhető streamingszolgáltatóknál (Disney+, HBO Max, Netflix).

Doktor House (Skyshowtime, Amazon Prime)

Dr. Gregory House fiatal diagnosztikusokból álló csapatával együtt száll szembe a rejtélyes orvosi esetekkel. Hibátlan ösztöneivel és nem szokványos gondolkodásával tiszteletet vív ki, brutális őszintesége és antiszociális tendenciái ellenére is.

Netflix orvosos sorozatok 2023

New Amsterdam – Vészhelyzet New Yorkban (Netflix)

Új igazgatót neveznek ki Amerika egyik legrégebbi kórházának élére dr. Max Goodwin személyében, aki felforgatja a jelenlegi állapotokat, és új életet lehel az intézménybe.

Kórház sorozat netflix

A Grace klinika (Disney+)

Meredith Grey és kollégái rezidensek a Seattle Grace Klinikán, az ország egyik legkeményebb sebészrezidensi programjában, ahol a munkahelyi képzésen életek múlnak rajtuk. Tapasztalt orvosok vezetik őket – biztosítandó, hogy az új csapat nem omlik össze bármilyen kemény munka során sem. Az ártatlan sebészek csoportja hamar megtanulja, hogy minden döntésüket és cselekedetüket komolyan kell venniük mind a munkában, mind a magánéletben.

Orvosos sorozatok Netflix

Doktor Addison (Disney+)

A Grace klinikáról ismert dr. Addison Forbes Montgomery otthagyja a seattle-i Grace-t, hogy új magánpraxisban dolgozhasson Los Angelesben. Nemrég elvált volt évfolyamtársai körében új várossal és új munkamódszerrel ismerkedik meg.

Orvosos sorozatok magyarul HBO Max

Vészhelyzet (HBO Max)

A provokatív sorozat egy városi kórház sürgősségi osztályán uralkodó káoszt és elkötelezett orvosainak életét mutatja be.

blank

Kés/Alatt (HBO Max)

A nagyágyú plasztikai sebész, Christian Troy kiélvezi az előnyeit sikeres és egyre csak növekvő praxisának Miamiban, melyen legjobb barátjával, Sean McNamarával osztozik.

blank

Doktor Murphy (Disney+)

Shaun Murphy, az autista és savant-szindrómás, fiatal sebész csendes, vidéki életét feladva csatlakozik egy neves kórház sebészeti osztályához. Egyedül a világban, személyes kapcsolatokat kialakítani képtelenül Shaun kivételes orvosi képességeit kihasználva ment életeket és küzd meg kollégái kétkedésével.

blank

Dokik (Disney+)

John „J.D.” Dorian rezidens orvos a szürreális Szent Szív Kórházban, ahol a humor és a tragédia kart karba öltve járnak. Itt dolgoznak barátai, a sebész rezidens Chris Turk és a gyönyörű, ám kissé lökött Elliot is.

blank

Chicago Med (Skyshowtime)

A város első számú orvos- és nővércsapata és a többiek életeket mentenek, és megküzdenek szerelemmel és veszteséggel is a kórház Sürgősségi osztályán.

Új kórházas sorozat Disney+

A rezidens (Disney+)

A rezidens egy fiatal orvos képzésének utolsó éveiben játszódó, lebilincselő orvosi sorozat, amely lerántja a leplet a valóságról és felfedi, mi is történik valójában az ország kórházaiban – jó és rossz dolgokat egyaránt.

blank

+2 orvosos sorozat, ami nem a gyógyítással foglalkozik

A hidegsebész (Disney+)

A Philadelphiai Rendőrkapitányság igazságügyi orvosszakértőjeként az intellektuálisan kiváló, ám érzelmileg kihívásokkal küzdő dr. Megan Hunt személyes problémáival viaskodik, miközben az eljárásrenddel szembeszegülve állítja bíróság elé a bűnözőket.

Dr. Csont (Disney+)

Sorozat egy bűnügyi antropológusnőről, aki a legkülönfélébb bűncselekmények felderítésében segít, amikor már semmilyen más módszer nem vezet nyomra. A történeteket Kathy Reichs törvényszéki antropológus munkája ihlette.

blank