Festői panorámával vár hazánk egyetlen halászkápolnája

Páratlan szépségű látnivalónak ígérkezik a Balaton északnyugati oldalán megbújó Szent Mihály-kápolna, amely egy bájos dombtetőn nyújtózik az ég felé.

Fotó: Seres László drónfotó és videó

Vonyarcvashegy területén bukkanhatunk az elbűvölő Szent Mihály-kápolnára, amely lenyűgöző panorámával csábítja a kirándulókat. A békés környezetben elmélázhatunk a Keszthelyi-hegység domborulatait, a tanúhegyeket és a kéklő tó vizét kémlelve.

Fotó: Seres László drónfotó és videó

A parkolóból mindössze pár perces sétával megközelíthető kis templom hazánk egyetlen halászkápolnája, amelyet a néphit szerint a pusztító balatoni vihart túlélő halászok építettek 1729-ben. A legenda ebben a formában nem állja meg a helyét, hiszen a dombtetőn az 1600-as években már biztosan állt egy kápolna.

blank
Fotó: Seres László drónfotó és videó

Manapság a Szent Mihály-kápolna előtt szépen gondozott tisztás várja a látogatókat, árnyékot nyújtó fenyőket és megpihenni hívogató padokkal. A területen megtekinthetjük a fából faragott Golgota-szoborcsoportot is.

blank
Fotó: Seres László drónfotó és videó

A vonyarcvashegyi kápolna jelenleg felújítás alatt áll, de a dombtető szabadon látogatható. A részletekért látogassatok el a kápolna Facebook-oldalára!

A "Magyarország legszebb helyei" Facebook-csoportunkban még több csodálatos kirándulóhelyet találhattok! Ha szívesen csatlakoznál, kattints IDE!

A közeli Keszthelyen is csodás látnivalók várnak rátok: