5 retró hely és élmény, ami megidézi a Balatonnál töltött felejthetetlen nyarakat

Olyan helyszíneket és programokat gyűjtöttünk egy csokorba, melyek megidézik a Fabulon naptej illatával és a hűsítő Bambi ízével teli felejthetetlen nyarakat a Balatonnál.

Káli-Kapocs

A maximális retró hangulattal bíró romkocsma a Káli-medence szívében bújik meg, a kellemes, múltidéző környezetben pedig ízletes házias ételekből és frissítő italok közül választhattok. Érdemes figyelni az oldalukat, hiszen a nyár során több alkalommal is programok teszik emlékezetessé az itt eltöltött időt.

8282 Mindszentkálla, Petőfi Sándor utca 11. | Weboldal

Fotó: Káli-Kapocs Facebook

Fövenyes Kertmozi

Idén nyáron is megnyitott a szocializmus korszakát felelevenítő kertmozi Fövenyes eldugott kis utcájában, ahol friss popcornnal spékelhetitek meg a filmes élményt. A repertoárban főleg felkapott kortárs filmek szerepelnek, de a működtetők külön figyelnek arra, hogy minimum heti egyszer kevésbé ismert, alternatív filmeket is műsorra tűzzenek.

8242 Balatonudvari, Mozi utca 1. | Weboldal

blank
Fotó: Fövenyes Kertmozi Facebook

Bala-Toni Retro Múzeum

A múzeum remek úti cél a retró rajongóinak: míg a kiállított tárgyak az idősebb korosztály számára édes emlékeket idézhetnek, a fiatalabbaknak nagyszerű lehetőséget nyújtanak a játékos módon tanulásra. A tárlatban szerepelnek használati tárgyak, járművek és ruhadarabok is, de egy Utasellátó is helyet kapott a múzeumban.

8164 Balatonfőkajár, Petőfi Sándor utca 47. | Weboldal

blank
Fotó: Bala-Toni Retro Múzeum Facebook

Pavilon

A Pavilon tökéletes helyszín a délutáni kávézáshoz, vagy akár az esti iszogatáshoz. Az ételek mellett sem szabad elmenni, hiszen a tulajdonosok a dél-tiroli vendéglátásban szerzett tapasztalataikat az itteni menübe is beépítették, így a hagyományosabb finomságok mellett jellegzetes olasz ételekből is válogathattok.

8630 Balatonboglár, Kodály Zoltán u 45/49. | Weboldal

blank
Fotó: Pavilon Facebook

Retró vonatok

Szívesen átélnétek a 70-es évek meghatározó utazási élményét, avagy robognátok forgatható üléses komfortkocsikban? A magyar vasút számos kerek évfordulót ünnepel idén, így nyáron két retró hétvége során is utazhattok ezeken a múltidéző vonatokon a Balatonnál.

Tovább a retró hétvégék időpontjaira >>>

blank
Fotó: mavcsoport.hu

A retró élmények mellett számtalan balatoni látnivaló vár még rátok: