5 családbarát fürdőhely Budapest környékén, ahol együtt hűsölhet az egész család

Szerencsére nem kell messzire mennünk a fővárosból ahhoz, hogy egy kellemes strandolós napot tölthessünk el együtt a család minden tagjával. Mutatjuk, hogy merre érdemes indulni annak érdekében, hogy mindenki jól érezhesse magát.

Nádas Tófürdő, Vasad

Budapesttől nem messze található a Vasad és Monor között elterülő Nádas Pihenőpark, amelynek vadregényes tófürdője – a maga parkosított környezetével, tiszta vizével és vízi csúszdáival – felejthetetlen nyári élményekkel vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Itt az egész család talál majd szeretni való kikapcsolódási lehetőségeket: a szülők és a nagy gyerekek kedvencei közé tartozik majd a napozás a stégen, az úszás a természetes vizű strandon és a pingpongozás az árnyékban, míg a legkisebbeket el sem lehet majd mozdítani a játszótérről és a homokozóból. A pihenőpark területén kalandparkba is ellátogathattok, sőt, akár vízibiciklire vagy kenuba is pattanhattok!

2211 Vasad, Monori út 100. | Weboldal

Rukkel-tó, Dunavarsány

A sokak számára már jól ismert, Budapesttől délre található bányatónál sem maradunk ki a vízi mókázásból. A Rukkel-tó partján ugyanis már egy vízicsúszda-vidámparkot is találhatunk, ahol kétszemélyes matracokkal csúszkálhatunk naphosszat, izgalmas pályákon. Amennyiben mindenki elfáradt a sok órás aktív időtöltésben, a tó csendes környezetében eltölthetitek a nap további, hátralévő részét, élvezve a kikapcsolódást a napsütést a tó hűsítő vizének társaságában.

2336 Dunavarsány, Rukkel-tó 1. | Weboldal

Fotó: Rukkel-tó Waterpark – Wakeboardpark Facebook

Gödi Termálfürdő

Göd Budapesttől mindössze 24 km-re található, a Duna bal oldalán. A település termálvizű strandja egész évben nyitva tart, nyaranta pedig különösen népszerű a fürdőzni vágyó látogatók körében, hiszen kellemes, zöld környezetben pihenhetünk a medencék valamelyikében. Összesen három medence várja az ide érkezőket, a meleg vízes medence 34-36 oC, az úszómedence 26-28 fokos, a gyerekeket pedig csúszda és egy 32-34 o​C-os medence várja. Fontos tudnivaló, hogy a termálfürdő hétfőnként zárva tart.

2132 Göd, Összekötő út 10. | Weboldal

blank
Fotó: goditesz.hu

Gyömrői Tófürdő

Gyömrő különlegessége, a 100 hektárnyi erdős parkkal körülölelt, kilenc különböző forrás táplálta Tófürdő, mely az elmúlt években rengeteget fejlődött, két évvel ezelőtt pedig Magyarország első ökofürdőjeként nyitotta újra kapuit. Rengeteg újdonsággal, többek között karibi hangulatú koktélbárral, fröccsterasszal és víziparkkal, valamint kiváló vízminőséggel, megannyi büfével (vegán és gluténmentes kínálattal) és wakeboardpályával vár az egyik leghangulatosabb, Budapest környéki, természetes vizű strand, a fővárostól mindössze körülbelül félórára.

2230 Gyömrő, Munkás utca 18. | Weboldal

blank
Fotó: Gyömrői Tófürdő

Lupa-öböl, Budakalász

Sokan talán nem is tudják, hogy egy hangulatos, családos fürdőzőknek ideális öblöt rejt a Budapest északi részén, Budakalász határában található Lupa-tó. Ide érkezve egy teljesen másik világba csöppenhetünk a kristálytiszta vizű, gondosan kialakított tó és a távoli tengerpartokat megidéző homokos part, valamint napernyők és ágyak társaságában, mégsem kell messzire utaznunk érte. Az étvágyunk csillapításáról pedig a parton kihelyezett strandbüfé gondoskodik majd.

2011 Budakalász, Tó utca 1. | Weboldal

blank
Fotó: Dürer Öböl Facebook

Mutatjuk, hol csobbanhattok ingyenesen idén nyáron: