7 szuper strandfürdő Budapesten és környékén, ha kicsit lehűtenéd magad

Nem kell messzire mennetek, ha az elkövetkezendő napok hőségében egy kis felfrissülésre vágytok Budapesten és környékén. A legtöbb strandfürdő már javában nyitva áll, már csak ti hiányoztok a vízpartról.

Lupa Beach

Budapest északi részén, Budakalász határában egy teljesen másik világba csöppenhettek a kristálytiszta vizű, gondosan kialakított Lupa tónak köszönhetően. Pálmafák, fehér homok és türkizkék víz; ezek mind megidézik az utánozhatatlan karibi hangulatot, mégsem kell messzire utaznotok érte. Az egykori bányató mára sportközponttal és számtalan étteremmel várja a látogatókat, június 4-től.

2011 Budakalász, Tó utca 1.

Fotó: Lupa Tó Facebook

Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő

Május vége óta már semmi sem állíthat meg benneteket abban, hogy Pesterzsébeten is csobbanjatok, ugyanis végre megnyílik a strandfürdő teljes kinti részlege. A fürdő különleges gyógyvize mellett a török stílusú kupolás épületben található nyolcszögletű medencét nem érdemes kihagyni.

1203 Budapest, Vízisport utca 2.

Fotó: Pesterzsébeti Gyógyfürdő Facebook

Palatinus

A Margitszigeten kialakított strand volt az első a fővárosban, amely lehetővé tette a szabadban való fürdőzést a budapestiek számára, népszerűsége pedig egyre csak nő a fővárosiak körében. A Palatinus egy része már április végén megnyitotta kapuit, a hullámmedencét és a csúszdákat pedig június 1-től használhatjátok.

1007 Budapest, Margitsziget

blank
Fotó: Palatinus Facebook

SHO Beach

Amennyiben a természetes vizek kedvelői vagytok, akkor Budapest első szabadvízi strandját nektek találták ki. A fürdőzés és a napozás mellett számtalan időtöltéssel készülnek az aktív pihenés szerelmeseinek, hiszen lehet SUP-ozni, water bikeozni és teqballozni, a helyszínen bérelhető eszközökkel. A strand rendezvény miatt június 9-e után nyitja meg kapuit.

1117 Budapest, Bíró László József körút 4.

blank
Fotó: SHO Beach Facebook

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

Budapest egyik legrégebben működő fürdőjének strandja május vége óta várja a strandolókat. A fürdő forrásainak története egészen a római korig nyúlik vissza, innen szállították ugyanis az ásványvizet a közeli Aquincumba. A strand területén többféle medencét, csúszdát és még egy fitneszparkot is kipróbálhattok.

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.

blank
Fotó: csillaghegyifurdo.hu

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Budapest legfiatalabb gyógyfürdője a zuglói Paskál Gyógy- és Strandfürdő, amelynek kinti részlegéhez egy hatalmas zöldövezet és sportpálya is társul. Az utóbbi években számtalan átalakítást végeztek a területén, így többek között egy felújított gyerek- és relaxmedence várja a pihenni vágyókat.

1141 Budapest, Egressy út 178 f.

blank
Fotó: paskalfurdo.hu

Pünkösdfürdői Strand

A június 11-i hétvégén nyit Budapest legészakibb fürdője, a Pünkösdfürdői Strand. A medencéket egyszerű ásványvízzel töltik fel, ami nem számít gyógyvíznek, de így is számtalan kedvező élettani hatása van. A fákkal tarkított parkos zöldövezetben van strand-, élmény- és gyerekmedence is.

1039 Budapest, Királyok útja 272.

blank
Fotó: Pünkösdfürdői Strand Facebook

A cikket az Y Generáció Iskolaszövetkezet támogatta. Hasonló tartalmakról ITT találsz bővebb információt.