Felemelő programsorozattal jön a Fesztivál Akadémia Budapest júliusban

A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművész házaspár szívében született meg a Fesztivál Akadémia Budapest ötlete, amely a kultúra minden területén minőségi élményt kínál a Budapesten nyaraló hazai és külföldi vendégközönségnek a július 14-23. közötti 10 napban.

60 nemzetközi sztárszólista, 25 ország 100 egyetemista diákja, 190 tizennyolc év alatti magyar fiatal, valamint 80 zenepedagógus lesz aktív résztvevője a fesztiválnak – és az a több ezer vendég, aki őket nézheti és hallgathatja, miközben a fesztivál végére a közönségből igazi közösség lesz!

A klasszikus, a kortárs, a fusion-jazz, a magyar népzenei és cigány nemzetiségi exkluzív koncertek mellett a színészek színe-java is felsorakozik a fesztiválon, miközben a képzőművészet ugyancsak jelen lesz egy teljes Múzeumnapon át, július 18-án. E nap fináléjaként akár a Széchenyi Fürdőben kiköthetünk, ahol a Söndörgő fog muzsikálni a parton, miközben mi a vízben vagy a parton frissülünk fel.

Színes programkavalkád vár 2023-ban

A zeneakadémiai grandiózus, 3 félidős nyitókoncert másnapján, július 15-én, ugyanitt a schuberti világ szalonéletébe kóstolhat bele a közönség. A harmadik napon, július 16-án kiköltözik a fesztivál a szabadba, és egész nap a margitszigeti Kristály Színtérre várják a családokat a legváltozatosabb szórakoztató és szabadidős programokkal, többek közt meseszínházzal a kicsiknek, Szalóki Ági babakoncertjével, ifj. Vidnyánszky Attila és SZFE-s osztálya improvizációival, valamint a fűben (ha nem is a subáján) heverésző Vecsei H. Miklós János vitéz felolvasásával. A családi napot az esti klasszikus-fusion jazz-, cigány- és népzenei koncert koronázza meg Borlai Gergő jazzdobos és a Kelemen Kvartett összjátékával, majd az éjszakába nyúló táncház Berecz Istvánnal, Pál István Szalonnával és bandájával.

blank

A Zeneakadémia, a múzeumok és a Margitsziget mellett helyszíne még a fesztiválnak Budapest 3 csodálatos hangulatú könyvtára, ahol július 20-án zenével telnek meg a falak. A BMC egész épülete a fesztivál vendégeié július 17-én, ahol Kurtág György tart mesterkurzust. Dr. Buda László pszichiáter a Bartók-napon (július 22., Zeneakadémia) előadással és kerekasztal-beszélgetéssel kapcsolódik be a 10 napon át féktelen, felhőtlen és 100%-ban feltöltő nyári fesztivál programkínálatába.

A Viva La Gitane zárónapon (július 23.) a Fesztivál Akadémia Budapest olyan művészeket vonultat fel a Zeneakadémia Nagytermében, mint Roby Lakatos, Parno Graszt , ifj. Sárközi Lali, Vilde Frang és Maxim Rysanov.

Részletes program és jegyvásárlás: www.fesztivalakadémia.hu