Csodálatos levendulamező pompázik a Tokaji borvidék panorámapontjánál

A varázslatos Tokaji borvidéken nemcsak ősszel, szüret idején érdemes látogatást tenni, érdemes júniusban is, levendulavirágzás alkalmával felkeresni Tarcal települését és grandiózus szobrát a mesés látványért.

Fotó: Hatvani Anikó

Minden évszak tartogat meglepetéseket a Tokaji borvidéken és annak kedves kis településén, Tarcalon, mely megannyi felfedeznivalót rejt.

A térségben egy hétvégényi látnivaló biztosan, ha nem inkább egy egész hétnyi várja az ide érkezőket.

Fotó: Hatvani Anikó

Júniusban, levendulavirágzás idején különösen érdemes felkeresni a település egyik nevezetességét, a dombtetőn magasodó 8,5 méteres Áldó Krisztus-szobrot.

A gránitból készült szobor Európa legnagyobb, Jézust ábrázoló alkotása, melyhez 100 lépcsőfokot leküzdve vagy a településről induló lankásabb panorámaúton juthatunk fel.

blank
Fotó: Hatvani Anikó

A szoborhoz vezető útvonalon már találkozhatunk virágoktól roskadozó, illatos levendulabokrokkal, a java azonban a dombtetőn vár bennünket.

A tarcali Áldó Krisztus-szobor mellől ugyanis nemcsak mesés panoráma tárul elénk, de ebben az időszakban illatos levendulamező is várja az ide kirándulókat.

blank
Fotó: Hatvani Anikó

A megpihenésre és piknikezésre alkalmas padok lehetőséget adnak, hogy szusszanjunk egy keveset, töltődjünk az érzékszerveinkre ható szerethető látványban.

Amíg élvezzük a lilába borult domboldalt, tekintetünkkel végigpásztázhatjuk a vidéket: a magas sziklafalak ölelte, türkizkéken csillogó Tarcali-bányatavat, a szőlőtőkékkel barázdált földeket ugyanúgy, mint a tarcali háztetőket és a mögötte nyújtózó, lágyan csipkézett vidéket.

blank
Fotó: Piószeghy Zsanett

Ha pedig kigyönyörködtétek magatokat, a települést vigyázó szobor mellől már megcsodált Tarcali-bányatavat is érdemes meglátogatni a maradandó élményekért.

További kincsek a Tarcalban tett kiránduláshoz: