Ha Balaton, akkor hajózás! – Sétahajók, bulihajók és kompok a Balatonnál 2023-ban

A menetrend szerinti sétahajók és kompok mellett, a BAHART nyári programsorozatának hála 176 bulihajó és 100 varázshajó hagyja el a kikötőket összesen 9 helyszínről a Balaton körül.

Fotó: BAHART

Idén tavasszal sokszínű programokkal találkozhattak a Balaton és a hajózás kedvelői. A BAHART szervezésében különleges programok színesítették a balatoni események palettáját. A gasztronómia jegyében elindult a Gasztrokomp, a gyerekekre gondolva megrendezésre került egy gyereknapi hajós koncert, a sport kedvelői számára pedig volt Jóga a fedélzeten, valamint a Tekerj katamaránon! esemény keretében a Balaton közepén spinningelhettek a mozgás szerelmesei.

Az idei szezonban a Fonyód-Badacsony, illetve a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon még sűrűbb átkelést biztosítanak a menetrend szerint hajózóknak. A BAHART a főidényben is garantálja, hogy a Balaton Siófok és Keszthely között tetszőleges irányban végighajózható legyen, illetve Badacsonyból közvetlen járatokkal könnyítik Szigliget megközelíthetőségét, ahol akár sétahajóra is szállhatnak a Balaton szerelmesei.

Sétahajózás a Balatonon 2023-ban

Jó hír a sétahajózásra vágyóknak: Siófokról, Balatonfüredről és Balatonalmádiból még gyakrabban, átlagosan másfél óránként szállnak vízre a sétahajók. Akik pedig még exkluzívabb élményben szeretnének részesülni, azoknak a naplementés sétahajózás ajánlott, ahol az utasok díjnyertes ajándékpezsgőt vagy üdítőt kortyolgatva, a nap legvarázslatosabb pillanatában, a tó közepéről csodálhatják a Balatont.

A kompok június 22-ig este 21:40-ig, június 23-tól pedig már 23:40-ig szállítják utasaikat. A menetrendet pedig a forgalomnak megfelelően folyamatosan sűrítik. A programokat, a települések közötti járatokat, valamint a kompok és a sétahajók menetrendjét IDE kattintva tudjátok megtekinteni.

A BAHART tavaly bevezetett új szolgáltatásának köszönhetően pedig a hajójáratokra már nemcsak a kikötők pénztáraiban lehet jegyet vásárolni, hanem kényelmesen, akár otthonról is. Az online jegyek a hajójárat indulása előtt akár már két héttel korábban is megvásárolhatóak. Jegyvásárlás ITT.

Induljatok miniszobrok nyomába a Balaton körül: