40+ kihagyhatatlan balatoni program 2023 júniusában az északi és déli parton

A nyár első hónapjában megtelik a magyar tenger partja, programok garmadája vár benneteket itt. Túrák, koncertek, fesztiválok, partyk, gasztroélmények – mindből találhatsz összeállításunkban. Jöjjenek hát a legjobb balatoni programok 2023 júniusában!

Balatoni programok az északi parton

Kéknyelű Virágzás Ünnepe // Badacsony (2023. június 3.)

A magyar kuriózumként ismert ősi szőlőfajta az egész világon kizárólag a Badacsonyban maradt fent. Június 3-án a közel két évtizedes hagyományokkal rendelkező Kéknyelű Virágzás Ünnepén az év legnagyobb kéknyelű kóstolóján vehetünk részt. A kulturális és élőzenés programokkal színesített eseményen összesen 35 helyi borászat tételét kóstolhatjuk végig a festői szőlősorok között élvezve az elképesztő panorámát, az ínycsiklandó fogásokat és persze a kiváló borokat.

Facebook-esemény >>

balatoni programok 2023 június
Fotó: Tourinform Balaton (Facebook)

Szent György-hegy hajnalig: Napsütéstől teliholdig (2023. június 3.)

Már szinte tradíció, hogy a Szent György-hegy HAJNALIG indítja el az igazi nyarat: június első szombatján a Balaton-felvidék egyik legszebb tanúhegye megtelik élettel és olyan pincék is kinyitnak erre a napra, ahova máskor nem lehet ellátogatni. Június 3-án a találkozásé, a pikniké, a lassulásé, a zenéké, a jó boroké, a naplementéé és a teliholdé a főszerep. A szervezők ezúttal is tartogatnak újdonságot: a látogatók idén „nappali” és „hajnalig” helyszínek között válogathatnak – csaknem 20 pincészet, borbolt, étterem, kert nyit ki, és lesznek új helyszínek is.

További infók >> 

balaton programok 2023 június
Fotó: Szent György-hegy hajnalig (Facebook)

Magyar Mozgókép Fesztivál // Veszprém / Balatonfüred / Balatonalmádi (2023. június 7-10.)

2023-ban már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a csodálatos Veszprém-Balaton régióban a Magyar Mozgókép Fesztivál, amely szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket.

Facebook-esemény >> 

észak balaton programok 2023 június
Fotó: Magyar Mozgókép Filmfesztivál (Facebook)

Györöki kórus – A zene pontosan oda repít, ahol lenni akarsz // Balatongyörök (2023. június 7., 21.)

Éld át a zene szeretetét egy közös foglalkozáson! A felnőttek részére szervezett foglalkozást Török Nikoletta, zenepedagógus vezeti.

Facebook-esemény >> 

Flamenco Vacsoraest // Taberna Infinito, Kisapáti (2023. június 10.)

Hamisíthatatlan andalúz életérzés a magyar vulkánok földjén. Mágikus esték, all inclusive vacsorával, tüzes tánccal, énekkel, zenével.

Facebook-esemény >> 

programok balaton északi part
Fotó: Taberna Infinito (Facebook)

Bortúra Badacsonyban (2023. június 10., 24.)

A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során szakvezető mesél és bemutatja a borvidék történelmét, Badacsony kialakulását, különlegességeit, legendáit és az ott élő embereket.

Facebook-események >> 

blank
Fotó: Tourinform Badacsony

Vulkántúra a Hajagoson // Tapolca (2023. június 11.)

Csodás túrára invitálnak titeket egy vulkán kráterébe a Tapolcai-medence keleti szélén, Tapolca-Diszel határában. A medence egyetlen parazita kráteres vulkánja a 4 millió évvel ezelőtti világba vezet vissza. Ismerjétek meg e csodás vulkán történetét, melynek tetejéről pazar kilátás nyílik a környékre!

Facebook-esemény >> 

Etceteral koncert // Kisbirtok Kultbázis, Zánka (2023. június 14.)

A szlovén audiovizuális formáció kísérletező, poliritmikus futurista jazzt hoz Zánkára, ami egy komolyabb súlyzós edzésnek felel meg agyunk zenét érzékelő szeletének.

Facebook-esemény >> 

Egy új hely felderítése mindig izgalmas program:

Art Udvar – Zene, Szöveg & Bor // Gyenesdiás (2023. június 14., 21., 28.)

Júniusban és júliusban szerda esténként művészetek randevúznak egymással egy hangulatos, csendes kis udvarban. Ingyenes előadások és finom bor várják a művészetkedvelő közönséget a gyenesdiási Községháza és a Pásztorház által határolt belső udvaron.

Részletes program >> 

Bortriatlon Badacsonyban: Újratöltöttük! (2023. június 16-18.)

A hagyományos Bortriatlon rendezvénysorozat keretében most még aktívabban vetheted bele magad a badacsonyi borvidék három ikonikus fajtájának kóstolásába, a gazdák szakmai titkaiba, a különféle gasztronómiai és kulturális programokba.

Facebook-esemény >>

Be Massive Horizon Party // frissTerasz Badacsony (2023. június 17.)

Daytime Open Air Party és Be Massive 20. születésnap a frissTeraszon.

Facebook-esemény >> 

DJ a VÖLGYBEN // Szent György-hegy (2023. június 17.)

Június 17-én a DJ a szőlőben napközi nosztalgiabuli ezúttal a Szent György-hegy lankái között pörgeti a bakeliteket. Fűben ülés, borral a kézben hullámzás, baráti, sőt, családias hangulat, és persze tánc, ahogy ezt már megszokhattátok. Táncoljatok bele a naplementébe!

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Borbolt a völgyben – Szent György-hegy

Nyárinditó SABARockabilly-Marcello and The Flaming Boppers // Káptalantóti (2023. június 17.)

A Marcello and The Flaming Boppers triót Marcello (Plesoczki Márton) énekes-gitáros alapította. A formáció egy olyan különleges világot teremt maga köré, mely mindenkit magával ragad. A hangzásvilág, a színpadkép, a zenekar megjelenése mind olyan hangulatot sugároz, amely emlékeztet az amerikai Rock’N’Roll korszakra, ugyanakkor valami újat mutat be.

Facebook-esemény >> 

Szent Iván Éji Via Ferrata Cseszneken (2023. június 17.)

Ünnepeljétek együtt a Szent Iván Éjt Cseszneken a Kőmosó-szurdokban! Mászás kifulladásig, utána tábortűz, szalonnasütés, akár hajnalig. Néhányan hoznak csillagász távcsövet, így lehetőség nyílik az égbolt fürkészésére is.

Facebook-esemény >> 

Tihanyi Levendula Fesztivál és Levendula Hetek (2023. június 17. – július 2.)

A mostani programsorozat, amely már a tizenkilencedik a sorban, leginkább azt szeretné megmutatni a nagyvilágnak, hogy mitől olyan különleges a levendula. A levendula mezők látványa gyönyörű, az egészségre gyakorolt hatása is elvitathatatlan, ráadásul finom is. A rendezvény 16 napja alatt utóbbi is a középpontba kerül majd a helyi éttermek, vállalkozások kínálatán keresztül. És persze rengeteg kulturális, családi-, gyerekprogram, kiállítás, színház, koncert is vár rátok Tihanyban.

További infók >> 

blank
Fotó: Getty Images

Romkoncertek – Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint, Dresch Mihály: Lámpafény // Kővágóörsi zsinagóga (2023. június 18.)

A Lámpafény című előadáson Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint ismert 20. századi magyar költők kevésbé ismert verseit adják elő. A verseket Harcsa Veronika válogatta és zenésítette meg, a hangszerelésben közreműködtek együttesének tagjai is. Az előadáson felcsendülnek majd József Attila, Tóth Árpád, Kosztolányi Dezső, Babits Mihály, Weöres Sándor, Nemes Nagy Ágnes, Kassák Lajos és Karinthy Frigyes költeményei is.

Facebook-esemény >> 

Csodás látnivalók és állandó programok a Balaton északi partján:

Az erdő hangjai – mikrokoncertek // Hévíz (2023. június 23.)

Barangoljatok a Véderdő hangulatos ösvényein és találjatok rá az erdő zenéire. Élvezzétek a halk muzsikaszót és a fák hűvösét. A fák közt megbúvó titkos helyszíneken rövid, 15-20 perces minikoncerteket hallgathattok meg.

Facebook-esemény >> 

Salföldi Dalföld (2023. június 23-25.)

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Salföldi Dalföld, a Káli-medence és a Balaton-felvidék legbájosabb fesztiválja. A rendezvény idén a női hangra fókuszál, elsősorban zenén keresztül.

További infók >> 

blank
Fotó: Salföldi Dalföld (Facebook)

Múzeumok éjszakája a Villa Romana Balácában (2023. június 24.)

Kalandjáték és nyomozás, páratlan atmoszféra és fesztiválhangulat várja az idei balácai Múzeumok Éjszakájára a látogatókat. A hagyományőrző csapatok részvételével átélhető időutazás, több állomáson keresztül kínál edukációs interaktív programelemeket június 24-én, miközben a közönség megismerheti az antik római villagazdaság történetét. Idén a mágikus amuletteken túl, az éjszakai csillagos égboltot felerősítő fények játéka varázsolja el a Villa Romana Balácába érkezőket. Az esemény támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program.

Jegyvásárlás >> 

blank
Fotó: MNM Villa Romana Baláca (Facebook)

Múzeumok Éjszakája a Sümegi várban (2023. június 24.)

A Kisfaludy Várkert, a Sümegi Vár és a Lovagi Aréna idén is számos színházi előadásnak, koncertnek ad otthont.

Részletes program >> 

Szabadtéri Színházak Találkozója: Meseautó // Alsóörs (2023. június 24.)

Dallamos slágerek, magával ragadó történet a Kvártélyház Szabadtéri Színház előadásában.

Facebook-esemény >> 

KULTHÁLÓ: Színes falu, színes ház / Mentha feat. Eckü koncert és leleplezés // Kisbirtok Kultbázis, Zánka (2023. június 24.)

Zene és kép, dallam és vonal, ének és betű, és amikor mindez összeáll: elsétálunk Zánka egy még titkos pontjára és lerántjuk a leplet a legújabb alkotásról, melyet Mentha hozott létre. De nem csak nézünk, hallgatunk is: a zenei improvizáció során kiderül, hogyan vezeti Mentha vizuális világa és ecsetvonásai Eckü hangzását.

További infók >> 

Az összművészeti programsorozat egész nyáron át tart Zánkán: 

Geobotanikai vezetett séta a Véderdőben // Hévíz (2023. június 24.)

A túra során kiderül miért különleges geológiai érték a Hévízi-tó, hogyan jut a felszínre a 12 ezer éve a Bakonyban esett eső. Körbejárva a tó körüli erdőt, megismerhetitek az itt élő növény és állatvilágot is.

Facebook-esemény >> 

Élmények a strandon – Szent Iván-éjjeli varázslat // Gyenesdiás (2023. június 24.)

Az „Élmények a strandon” elnevezésű programsorozat keretében 2023-ban ismét családi programok várják a Gyenesi Lidóstrandra érkezőket. Lesz kézműves foglalkozás, gitárkoncert, néptáncbemutató, Szent Iván-éji tűzgyújtás és tűzugrás is.

További infók >> 

Kilátó-túra a Badacsonyon (2023. június 25.)

Voltál már fenn a Badacsony tetején? Igen? És a hegy mind a négy kilátójából gyönyörködtél már a környék csodálatos panorámájában? Ha még nem, akkor most itt a lehetőség!

Facebook-esemény >> 

POCCA PIKNIK – Zene • Gasztro • Art fesztivál // Felsőörs (2023. június 29. – július 1.)

Felsőörs festői külterületén a Pocca dűlőben harmadszor kerül megrendezésre a Pocca Piknik. Népszerű rock and roll és rockabilly fellépők adják a ritmust a bódító levendulaillattal övezett tágas területen, melyhez kiváló gasztronómiai élmények és finom hűsítők társulnak.

További infók >> 

blank
Fotó: POCCA PIKNIK (Facebook)

Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja (2023. június 29. – július 1.)

Sörkülönlegességekkel, ízletes finomságokkal, kulturális programokkal és kézműves vásárral várnak titeket idén is a vonyarci rendezvénytéren.

További infók >> 

Ripoff Raskolnikov Band // Peter’s Terasz, Balatonakarattya (2023. június 30.)

A Ripoff Raskolnikov Band, az ország egyik, ha nem legkiválóbb blueszenekara Balatonakarattyán a Peter’s Teraszon ad koncertet.

Facebook-esemény >>

A padlás // Szigligeti Várudvar (2023. június 30.)

A legendás Presser-musical a Jászai-díjas Böhm György rendezésében.

További infók >> 

Tiszta vizű horgászparadicsom a Balaton-felvidéktől egy karnyújtásnyira: 

Sabar Blues 6. // Káptalantóti (2023. június 30. – július 1.)

Pazar zenei repertoárral, klassz borokkal, tuti kajával, filmbeillő naplementével immáron hatodjára Sabar Blues.

Facebook-esemény >> 

Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál // Balatonalmádi (2023. június 30. – július 2.)

Nagy újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal érkezik idén az ötödik Bondoró. Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek és nem utolsó sorban egy páratlan, új helyszín várja az érdeklődőket. A magyar előadók mellett összesen 24 nemzetközi produkciója várja a látogatókat június 30. és július 2. között Balatonalmádiban.

Facebook-esemény >> 

blank
Fotó: Bondoró Fesztivál (Facebook)

Júniusi programok a Balaton déli partján

Be Massive KOMP After Party // ZAM! Zamárdi (2023. június 3.)

A ZAM! egy új kulturális és közösségi tér Zamárdiban. A hely szezon előtti nyitó eseménye lesz ez a Be Massive party.

Facebook-esemény >> 

Bagossy Brothers Company // Kőröshegyi Levendulás (2023. június 16.)

A Bagossy Brothers Company visszatér Kőröshegyre és a balatoni levendulás mező ölelésében csendülnek fel a számaik.

Facebook-esemény >> 

Kőröshegyet érdemes máskor is felkeresni:

Szabadtéri Színházak Találkozója: Furcsa pár (Női változat) // Balatonboglár (2023. június 17.)

Neil Simon ismert és elismert komédiája évtizedek óta aratja a tapsot a világ színpadjain. A Békéscsabai Jókai Színház előadása kacagással teli másfél órára invitál titeket.

Facebook-esemény >> 

Plázs Boat Party w/ Peter Makto B2B Gregory S (2023. június 23.)

Boat party siófoki kihajózással, majd 23 órától afterparty a Plázs Clubban ahol Justrice és Davko is csatlakoznak Peter Makto és Gregor S-hez.

Facebook-esemény >> 

Szabadtéri Színházak Találkozója: Az eszméimet nem cserélem (2023. június 24.)

Nyáry Krisztián és Horváth János Antal darabjában irodalomtörténet és színház találkozik – az ebből született, időnként filmszerű, dinamikus, a 100 éves korszak képét megrajzoló előadásban megelevenedik az irodalom: megtapasztalhatjuk, hogy hús-vér emberek írták mindazt, ami ma kötelező olvasmány, akik ugyanúgy szerettek és gyűlöltek, mint akárki más, csak talán hangosabban. A történetek kortárs zenei kísérettel szólalnak meg, vetített háttérrel. Egy igazi összművészeti produkciót láthatnak a nézők, mely egyszerre ríkat és nevettet meg.

Facebook-esemény >> 

Be Massive Horizon Open-Air Party // Kőröshegyi Levendulás (2023. június 24.)

Györnyörködjetek táncolás közben a sűrű, lila levendulamezőben és az alatta kéklőn ragyogó Balatonban!

Facebook-esemény >> 

programok balaton déli part
Fotó: Be Massive Horizon (Facebook)

Balaton Sound // Zamárdi (2023. június 28. – július 1.)

A Balaton Sound az egyik legnagyobb és legszínesebb szabadtéri elektronikus zenei fesztivál Európában. 2007 óta várja a látogatókat, közvetlenül a Balaton partján, a leghíresebb és legizgalmasabb DJ-kel és előadókkal.

További infók >> 

Valahol Európában – Pannon Várszínház // Siófok (2023. június 30.)

A világhírű film alapján készült színpadi játék hűen követi az eredeti mű cselekményét, a II. világháború után utcára került, árván maradt gyerekek kálváriáját. A kivetettekkel, a hátrányos helyzetűekkel, az etnikailag másokkal, a megváltozott világban önmagukat keresőkkel szolidaritást vállaló, a humánum alapértékeit felmutató, a művészet, a zene megváltó erejében hívő, az együttérző és befogadó szeretet erejét sugárzó alapmű messze túlmutat a konkrét alaphelyzeten és a magyar európaiság nagy erejű megfogalmazását adja.

Facebook-esemény >> 

Fedezzétek fel Siófok titkos tanösvényét is: