Három tó partján vezet végig a vadregényes tanösvény Budapest közelében

Budapesttől egy karnyújtásnyira, csupán 25 kilométerre már olyan vadregényes tájakra bukkanhatunk, mint a Veresegyházi-tavak tanösvény, amit kétféle hosszúságú úton járhatunk körbe.

Fotó: Pálfalvi László

A három tóból álló Veresegyházi-tavak tagjai a Pamut-tó, az Ivacsi-tó és a Malom-tó, amelyek tavasztól őszig különösen szép, zöldellő környezetben tündökölnek.

blank
Fotó: Pálfalvi László

A három tó partján fut végig a 13 állomásos Veresegyházi-tavak tanösvény, amelynek bejárása közben vadkacsákkal, teknősökkel, orchideákkal és akár még édesvízi medúzákkal is találkozhatunk.

A 4880 méter hosszú ösvény önállóan és idegenvezetéssel is körbejárható, két útvonalon: a kis kör 2-2,5 óra alatt, míg a nagy kör 4-4,5 óra alatt teljesíthető.

blank
Fotó: Pálfalvi László

A tavak térsége nemcsak a kirándulók, de a horgászok körében is különösen népszerűnek számít, hiszen rendkívül csendes, nyugodt és hangulatos helyszínen hódolhatnak a hobbijuknak.

Június közepén pedig a Malom-tó egyik szakaszán megnyitja kapuit a Tóstrand, ahol reggel 8 órától este 8 óráig fürdőzhetünk.

blank
Fotó: Pálfalvi László

A Malom-tavat 1985 óta természetvédelmi területként tartják számon, így fontos, hogy ottlétünkkor vigyázzunk a természetre.

blank
Fotó: Pálfalvi László

Ha pedig piknikezni támad kedvünk, a Malom-tó körül találhatunk padokat, ahol gond nélkül elfogyaszthatjuk az elemózsiánkat. Fontos tudnivaló, hogy a tanösvény április elejétől október végéig látogatható!

További programok és látnivalók Veresegyházon: