Újra látogatható hazánk festői barokk kastélyának csodálatos rózsakertje

Május 26-án ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertje, ahol közel 8000 rózsatő látványában gyönyörködhetünk.

Fotó: Esterházy-kastély Fertőd Facebook

A magyar Versailles-ként is emlegetik a lenyűgöző, barokk-rokokó stílusban épült Esterházy-kastélyt, amely az építészeti stílus legjelentősebb képviselője hazánkban.

Fotó: Végh Katalin

A kastély egykor társasági események központi helyszínéül szolgált, az épületegyüttes impozáns francia parkjához tartozó rózsakertet pedig 1908-ban alakíttatta ki Esterházy IV. Miklós herceg és felesége, Cziráky Margit grófnő.

blank
Fotó: Esterházy-kastély Fertőd Facebook

Az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legismertebb kertészének, Anton Umlauf segítségével végzett parkhelyreállítással csak még tovább emeltek a kastély környezetének szépségén, ami a mai napig tündököl.

blank
Fotó: Esterházy-kastély Fertőd Facebook

Olyannyira, hogy jelenleg közel 8000 rózsatő virágzik a kertben, amely leginkább májusban és júniusban kápráztatja el az ide látogatókat.

blank
Fotó: Esterházy-kastély Fertőd Facebook

A több száz méter hosszan kígyózó lugasok mentén vajszínűből rózsaszínbe hajló, tűzpiros, mélybordó, sárga, de még narancsszínű rózsákban is gyönyörködhetünk, melyek többsége magyar rózsafajta, kiegészülve német és angol nemesített példányokkal.

blank
Fotó: Végh Katalin

A virágzást május 26-tól nyitvatartási időben, minden nap 10 és 18 óra között bármikor megtekinthetjük.

Cziráky Margit Rózsakert
9431 Fertőd, Joseph Haydn utca 2.
Nyitvatartás: mindennap 10 és 18 óra között
Belépőjegy: 1000 Ft/fő, családi jegy: 500 Ft/fő

Ne maradjatok le a budapesti pipacsvirágzásról sem: