Újra látogatható hazánk festői barokk kastélyának csodálatos rózsakertje

Május 26-án ismét megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertje, ahol közel 8000 rózsatő látványában gyönyörködhetünk.

Fotó: Esterházy-kastély Fertőd Facebook

A magyar Versailles-ként is emlegetik a lenyűgöző, barokk-rokokó stílusban épült Esterházy-kastélyt, amely az építészeti stílus legjelentősebb képviselője hazánkban.

Fotó: Végh Katalin

A kastély egykor társasági események központi helyszínéül szolgált, az épületegyüttes impozáns francia parkjához tartozó rózsakertet pedig 1908-ban alakíttatta ki Esterházy IV. Miklós herceg és felesége, Cziráky Margit grófnő.

Fotó: Esterházy-kastély Fertőd Facebook

Az Osztrák-Magyar Monarchia egyik legismertebb kertészének, Anton Umlauf segítségével végzett parkhelyreállítással csak még tovább emeltek a kastély környezetének szépségén, ami a mai napig tündököl.

Fotó: Esterházy-kastély Fertőd Facebook

Olyannyira, hogy jelenleg közel 8000 rózsatő virágzik a kertben, amely leginkább májusban és júniusban kápráztatja el az ide látogatókat.

Fotó: Esterházy-kastély Fertőd Facebook

A több száz méter hosszan kígyózó lugasok mentén vajszínűből rózsaszínbe hajló, tűzpiros, mélybordó, sárga, de még narancsszínű rózsákban is gyönyörködhetünk, melyek többsége magyar rózsafajta, kiegészülve német és angol nemesített példányokkal.

Fotó: Végh Katalin

A virágzást május 26-tól nyitvatartási időben, minden nap 10 és 18 óra között bármikor megtekinthetjük.

Cziráky Margit Rózsakert
9431 Fertőd, Joseph Haydn utca 2.
Nyitvatartás: mindennap 10 és 18 óra között
Belépőjegy: 1000 Ft/fő, családi jegy: 500 Ft/fő

Ne maradjatok le a budapesti pipacsvirágzásról sem: