13 remek terasz Budapesten, ahol méltóképp köszönthetitek a nyarat

Teljesen megértjük, ha mostantól minden alkalmat megragadva a szabadban töltenétek a legtöbb időtöket. Segítségetekre lesz ebben Budapest számtalan terasza és kerthelyisége, melyek közül a legjobbakat ajánljuk ezúttal is nektek.

I. kerület

Marischka

A Budai Várba vezető Bugát lépcső és a fölé hajló fák árnyékában meghúzódó Attila úti loftétterem és bár, a Marischka tradicionális ízekkel, szikrázó koktélokkal és mosolygós pincérekkel invitál bennünket extravagáns kialakítású dzsungelteraszára. A 70 főt fogadni képes, hangulatos teraszon természetesen nem csak a ⁠kedves napsugarak simogatják majd a vendégek lelkét idén nyáron. Nélkülözhetetlen partnerek lesznek a friss, ropogós házi kenyérrel tálalt előételek, a Marischka burgerek és Attilás csokitorták mellett a pezsgő akusztikus koncertek és szexi koktélestek is.

1012 Budapest, Attila út 99. | Weboldal | Facebook

Monkey Étterem

Nem is olyan nehéz elképzelni, ahogy egy Monkey Schnitzel, egy báránycombsteak vagy egy tagliatelle arrabiata mellől pásztázzuk végig a fővárosi panorámát. Talán nem véletlen, hogy a Monkey Étterem teraszán minden lehetőség adott, hogy átéljétek ezt a kivétel nélkül minden érzékre ható felejthetetlen élményt. A mennyei ételek és Tamás séf különleges fogásain túl a prémium italválaszték is tartogat majd számotokra meglepetéseket, melyekért érdemes lesz minél többször útba ejteni a Várkert Bazár dzsungelhangulatú roopftop teraszát.

1013 Budapest, Ybl Miklós tér 4. | Weboldal | Facebook

II. kerület

Marczika

A Marczibányi Művelődési Központtal karöltve, becsatlakozva a központ programjainak és nyitvatartásának vérkeringésébe vár bennünket Buda legújabb teraszos helye, a Marczika. A közösségi terasz, mely máris megnyitotta csavart fagyis standját, egy-egy frissítő korttyal és jóleső falattal várja a környék apraját-nagyját, a környéken járók-kelők két- és négylábúját. Szendvics- és péksütikínálatuk nemrég háromféle baóval is bővült, mely akkor is tökéletes, ha úgy döntenétek, hogy munkanapotokat a teraszon sütkérezve, náluk töltitek.

1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a | Facebook

blank

V. kerület

Flava Kitchen&More

Nagyvárosi oázisként a világ legnépszerűbb gasztrokultúráiból merít ihletet a Szabadság tértől mindössze egy karnyújtásnyira található Flava Kitchen&More. A 11:30 és 17 óra között kérhető business lunch frissítő, mediterrán ízekkel, tejszínes feketekagyló-levessel, tabbouleh és ropogós halkrokett kettősével, illetve madártejjel ad ízelítőt nap nap után a kulináris élvezetekből. Polippal, sügérrel és garnélával kibővített tengeri szekció, gin, tequila és mezcal inspirálta koktélok és hozzájuk tökéletesen illő snackek, taco, sertéshúsos gyoza és friss guacamole csábítgatja mostantól a kíváncsi ínyenceket.

1051 Budapest, Október 6. u. 26. | Weboldal | Facebook

blank

Sophisto Restaurant, Brunch Spot & Champagne Bar

A Szent István Bazilika közvetlen szomszédságában kínál exkluzív gasztronómiai élményt a Sophisto. Az egy évvel ezelőtt pezsgőbárként debütált Sophisto átlényegülésével az elmúlt időszakban teljes értékű brunch-, ebéd- és vacsorahelyszínné nőtte ki magát. A kínálat ennek megfelelően telis-tele van olyan ételekkel, amelyek között minden vendég megtalálhatja a kedvének – és étrendjének – megfelelő fogást. A megújult menü olyan különlegességekkel várja az érdeklődőket, mint az osztriga, a májjal és kukoricával kínált nyúlgerinc, a vegán casoulet vagy a szarvasgombás mille feuille.

1051 Budapest, Szent István tér 2. | Weboldal | Facebook

blank

Vén Hajó Étterem

A Lánchíd lábánál horgonyzó Vén Hajó Étterem terasza pazar, már-már megunhatatlan panorámája éppúgy kipróbálásért kiált, mint zamatos, magyar konyhára épülő ételkínálata. A Duna közvetlen közelségével, a szabad ég élményével, a kellemes, kora nyári hangulattal kecsegtető étteremben ráadásul szezonális ajánlat és különleges menüsor is betekintést nyújt a gasztronómiai örömökbe. Laza, baráti fröccsözések alkalmával minden bizonnyal a nyitott terasz lesz majd kedvetekre, a nagyteremnek hála pedig akkor se menjetek messzire, ha elegánsabb környezetben kapcsolódnátok ki.

1052 Budapest, Vigadó 2-es ponton | Weboldal | Facebook

blank

VI. kerület

Cork Breakfast & Wine

Ukrán fiatalok által életre hívott, egész napos gasztronómiai élménnyel, baráti hangulattal és nem akármilyen kilátással vár az Opera közeli Cork Breakfast & Wine. Ha a környéken jártok, jó, ha tudjátok, hogy kacsahússal, leheletvékony füstölt szalonnával és tejföllel kínált borscsba meríthetitek itt a kanalatokat, de villátokra tűzhettek egy-egy pisztáciával megszórt, sáfrányos-kardamomos szószban mártózó túrógombócfalatot is. Ha édes reggeliteket krémes polentára, netalán vajas spárgára cserélnétek, délutáni kávézáshoz vagy esti borozáshoz kerestek helyet, úgy a Cork tárva-nyitva áll előttetek.

1065 Budapest, Hajós u. 17. | Weboldal | Facebook

blank

Unicorn Bistro

A főváros tavaszi színkavalkádjával kel versenyre a belvárosi Unicorn Bistro színpompásnál is színpompásabb kínálata. Üde zöldtől kicsattanó avokádós-garnélás saláta, a szivárvány színeiben pompázó legkülönfélébb burgerek, színes burgonyával ölelt fish & chips és látványos desszertek várnak itt benneteket. És ha a kívül-belül rózsaszín cukormázzal nyakon öntött hangulatot, a színpompás falatokat és a terasz nyújtotta élményeket is kimaxolnátok, az unikornisbódítóknak keresztelt italokat ki ne hagyjátok!

1065 Budapest, Nagymező u. 64. | Weboldal | Facebook

blank

VII. kerület

Anyám szerint

9 éve már, hogy szélesre tárta ajtajait a Wesselényi utcai Anyám szerint, melynek névadója és lelkes dolgozója, Eszti néni idén 91 éves lesz. A szívvel-lélekkel működő vendéglátóhely, titkos, hátsó teraszával és minden igényt kielégítő kínálatával nincs, akit le ne nyűgözne: vegánok, diétázók, sütifalók és a klasszikus ízeket kedvelők is megtalálják itt a számításaikat. A helyben készült finomságokat, reggeli fogásokat, tojásételeket és superfoodokat préselt levekkel, smoothie-val és mennyei kávéval kísérhetitek le. Asztalt foglalni hétvégén különösen ajánlott.

1077 Budapest, Wesselényi u. 25. | Weboldal | Facebook

blank

VIII. kerület

Zengő Bár

Nem érdemes messze menni, eltávolodni a Palotanegyed leghangulatosabb sétálóutcájától, ahogy az utcában található, terasszal és hűs pincével megáldott Zengő Bártól sem. Rögtönzött fröccsözéshez, minőségi borkóstolókhoz, nyári koktélozáshoz keresve sem találni jobb helyet, különösen, ha finom sörökkel, hűsítő limonádékkal és ütős gin&tonicokkal is szívesen enyhítenétek a szomjatokat. A széles kínálaton túl érdemes szemet vetni a csipegetésre váró hidegtálakra, akárcsak a programkínálatra, ahol akár korlátlan házi kóstolókba is bekapcsolódhattok.

1088 Budapest, Krúdy u. 6. | Weboldal | Facebook

blank

IX. kerület

Salve Pizza Napoletana

A jó idő beköszöntével közelről és távolról érkező törzsvendégekkel, egyetemistákkal, külföldiekkel, sőt mi több, olasz nemzetiségű ínyencekkel telik meg a IX. kerületi Salve hangulatos terasza. A kézzel fogható prémium minőséget az eredeti, olasz alapanyagok adják, a belőlük készített nápolyi pizzák pedig 480 °C-ra felfűtött kemencékben pirulnak egy szempillantás alatt tökéletesre. Az alsó szinten zártkörű rendezvényeknek is otthonául szolgáló Salve tökéletes állomás egy hosszú nap után, ha szezonális pizzáikkal vagy olasz koktélkülönlegességeikkel frissülnétek fel.

1096 Budapest, Thaly Kálmán u. 50. | Facebook | Instagram

blank

XI. kerület

Ultramarinos Martinez

Az Ultramarinos Martineznek köszönhetően egy szelet Spanyolország csábítja mostanság a tapasok, legkiválóbb spanyol borok, sajtok és sonkák szerelmeseit a Bartók Béla útra. A spanyol csemegeüzlet és tapasbár fúzióját képviselő Ultramarinosban a legjobb, hogy miután megkóstoltátok a legfinomabb falatokat, ugyanezzel a lendülettel – más finomságokkal egyetemben -, haza is vihetitek őket. Ha egy hosszú nap után nem vágytok másra, csak egy doboz frissen bontott kagyló, ropogós chips vagy egy pohár cava melletti hangulatos beszélgetésre, az Ultramarinos és terasza tűkön ülve várja érkezéseteket.

1111 Budapest, Bartók Béla út 16. | Facebook

blank

KEG Sörművház

Jóleső budai séta után, Gellért-hegyi barangolást követően, a hét minden napján gesztenyefák ölelte hangulatos terasszal vár a KEG Sörművház. A nem kevesebb mint 32 sörcsap és a belőlük csapolt friss szomjoltók csupán a kezdet, hiszen napközben négyfogásos ebédmenü, este pedig szezonális fogások fogadják a pihenni vágyó ínyenceket.

A KEG-ben hazánkból ugyanúgy, mint a világ számos pontjáról végigkóstolhatjátok a kézműves-kisüzemi-újhullámos söröket burgervariációkkal, kacsamell pastarmival, sörben párolt marhanyakkal, sörkorcsolyákkal és KEG-pörkölésű malátával kéz a kézben.

Népszerű programjaikon, hangulatos teraszukon, hűs pincéjükön és minden igényt kielégítő kínálatukon túl érdemes 2023-ban arra is emelni a sörrel teli poharunkat, hogy idén immár 5 éve van a fővárosnak egy olyan, jóbarátok által életre hívott hiánypótló helye, mint a KEG.

1114 Budapest, Orlay u. 1. | Weboldal | Facebook

blank

Ha a hangulatos teraszok után a főváros újdonsült helyeit is meglátogatnátok: