Látványos óriásbábok veszik birtokba Budapest sugárútját

Különleges napnak ígérkezik május első szombatja az Andrássy úton, ugyanis autók helyett óriásbábok masíroznak majd az első Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál keretében.

Fotó: budapestbabszinhaz.hu

Régi álma válik valóra május 6. és 19. között a Budapest Bábszínháznak, mellyel Budapestre hozzák a kortárs nemzetközi bábművészet legizgalmasabb alkotóit.

Első alkalommal kerül megrendezésre ugyanis az ABSTRACT – Budapesti Nemzetközi Kortárs Bábfesztivál, mely határokon, nyelveken, kultúrákon átívelve ad lehetőséget a hazai és külföldi művészeknek és alkotóknak.

Fotó: budapestbabszinhaz.hu

A Színházi Olimpia keretében megvalósuló fesztivál megnyitóját május 6-ára, szombat 17 órára időzítették. A 60 perces vándorló utcaszínházi show keretében ekkor lesz látható a spanyol La Fam Cia de Teatre különleges, 5 és fél méter magas, robotikus óriásbábja.

Az Andrássy úton látható lenyűgöző produkcióhoz a Budapest Bábszínház Helló, Héraklész! című előadásának óriásbábjai is csatlakoznak majd.

A nyitónap eseményét ide kattintva találjátok, a további programokról a Budapest Bábszínház oldalán találtok bővebb információt.

A különleges élményt megkoronázhatjátok a Kodály-körönd felfedezésével: