5 vezetett túra, amelyen meghódíthatjuk a szomszédos országok vadregényes hegyormait

Itt az ideje, hogy kiszabaduljunk néhány órára a négy fal közül és lekapcsolódjunk az online világról!

A Túrabarátok éves szinten többféle vezetett gyalogtúrát szervez annak érdekében, hogy jó társaságban lazíthassunk és tölthessünk el időt a természetben. A gyalogtúrázás egyszerre sportolási lehetőség és lazítás, a természetjárás után pedig minden résztvevő sokkal jobban érzi majd magát. Ráadásul a szervezett túrák során lenyűgöző helyekre juthatunk el, ahol felejthetetlen élményekben lehet részünk.

Hazai túraválaszték

A honlapon többféle túraútvonal közül választhatunk, legyen szó akár fél- és egynapos kirándulásról, kajak- és kenutúráról, biciklitúráról, hegyi túrákról vagy külföldi utazással egybekötött túrákról, csak rajtunk múlik, hogy milyen nehézségű, illetve fajtájú aktív kikapcsolódásban szeretnénk részt venni.

Az említett hegyi túrák májustól indulnak, amennyiben a különböző nehézségi szintű csúcstúrákkal tarkított aktív pihenést kedvelitek. Emellett szerveznek könnyű gyalogtúrákat Budapest környékén, valamint középnehéz kirándulásokat vidéken. Sőt, a Túrabarátok még a családos természetkedvelőkre is gondolt: érdekes történetekkel megfűszerezett vezetett túrákkal várnak benneteket a Dunakanyarba és Csobánkára.

Ha pedig nem okoz gondot nektek egy applikációval való túrázás, akkor töltsétek le a Túrabarátok Természeti kincskereső App-ot, melynek segítségével akár a Visegrádi-hegység legismertebb szurdokvölgyébe is elkalandozhattok.

Barangolás a határon túl

Ha pedig szívesen indulnátok felfedezésre az országhatáron túl, nincs más dolgotok, mint átböngészni a honlapon található túranaptárat és kiválasztani a hozzátok illő túrát, majd a nehézségi szintek feltérképezése után rányomni a jelentkezés gombra!

Össze is gyűjtöttünk öt izgalmas, vezetett útvonalat, hogy egyszerűbb legyen megtalálni az ideális helyszínt a felejthetetlen élményhez.

A Felvidék vadregényes tájain – 2 hegység és 2 túra

Szeretnétek egy teljes hétvégét eltölteni a Felvidék vadregényes tájain? Akkor a Túrabarátok nektek találta ki a május 5. és 6. közötti kétnapos túrázást, melynek során ősfák és alpesi legelők között tölthettek el időt az érintetlen természetben. Fenyőerdők, füves rétek, forrásvíz, egy vulkáni kúpra emlékeztető hegy és este egy finom vacsora, majd másnap az Alacsony-Tátrának egy elhagyatott sarkát járhatjátok be.

További információk ide kattintva.

Erdélyi szigethegység szurdokai – Pádis-túra

Május 26. és 29. között az Erdélyi szigethegység szurdokaihoz kalauzolnak el titeket, hogy a túra során közelebbről is megismerjétek a Pádis-fennsík karsztkincseit. A négy nap során barlangok és dolinák mélyére ereszkedhetünk, megfigyelve a térség számtalan vízforrását, barlangját, vízelnyelőjét és kitöréseit.

További információk ide kattintva.

blank

1 nap az Alacsony-Tátrában – hegyek, vízesések között

Június 3-án egynapos kirándulásra invitálnak benneteket az Alacsony-Tátrába. A túra során lenyűgöző, szinte teljesen érintetlen természet fogad majd titeket, így garantált a kikapcsolódás, a friss levegő, na meg a felejthetetlen pillanatok is, a Túrabarátok jóvoltából. Kevesen tudják, hogy a felvidék egyik legnagyobb vízesése az Alacsony-Tátrához köthető, ezért a Branyikov-vízesést is bebarangolhatjátok majd.

További információk ide kattintva.

blank

5 nap a szlovén Alpokban – Triglav Nemzeti Park átkelés

Töltsetek el öt napot a szlovén Alpokban június 23. és 27. között, melynek során garantáltan csodálatos élményekben lesz majd részetek. A térség növény- és állatvilága rendkívül gazdag, így a kilátás mellett érdemes megállni majd néhol a gyalogtúra során, hogy gyönyörködhessetek. A túra jó állóképességű túrázóknak ajánlott, a bakancsokat pedig ne hagyjátok otthon!

További információk ide kattintva.

blank

Felhők felett a Magas-Tátrában – Rysy-kalandok

Július 1. és 2. között a Rysy, magyarul Tengerszem-csúcs megmászásában lehet részetek a Túrabarátok vezetett, kétnapos túrája során. Ha vonz titeket a magasság, akkor itt a lehetőség, hogy megmásszátok Lengyelország legmagasabb pontját, a maga 2500 méterével.

További információk ide kattintva.

blank

Mindezeken túl is érdemes böngészni a Túrabarátok honlapját, mert folyamatosan szerveznek újabb és újabb izgalmas túrákat.

Vadregényes kirándulóhelyek Budapesten és környékén: