6 remek gasztroséta tavaszra, ha belekóstolnál Budapest legízesebb történeteibe

Kevesebb jobb dolgot tudunk elképzelni tavasszal, mint gasztrotörténetekkel és kóstolókkal megízesítve sétálni egy jó nagyot. A méltán nagy népszerűségnek örvendő tematikus séták márciusi időpontjai hamar beteltek, de az áprilisi alkalmakból még bátran csemegézhettek!

Te fogalom, te édes szó: Gerbeaud!

Áprilisban több alkalommal is belekóstolhattok a nagy múltú cukrászda, a Gerbeaud legendás történeteibe. A hosszúlépés. járunk? sétáján a szórakoztató és nem kevésbé édes történetek mellett a résztvevők megismerhetik a pesti édes életet és a boldog békeidők Budapestjének egy szeletét. A süteménykóstolóval megtoldott gasztroséta alkalmával bepillantást nyerhetünk a Gerbeaud-kisasszonyok mindennapjaiba, az Erzsébet királyné budapesti törzshelyévé is vált kultikus cukrászda legendáiba.

A séta időpontjai: április 1., 15., 16. | Tovább a sétára>>>

Fotó: gerbeaud.hu

Sercli – Gasztroséta a malmoktól a kézműves pékségekig

Legyél hobbipék, kézműves kenyerek iránt elkötelezett lelkes kóstoló vagy a várost új perspektívából megismerni vágyó kalandor, ezt a sétát bizony kár lenne kihagyni! Az Imagine Sercli nevet viselő gasztrosétája valóságos garancia a jó kenyérre, mely egészen a budapesti malmokig vezet bennünket vissza. És hogy mire számíthattok a 3 órás séta alkalmával? Természetesen mennyei kóstolókra, hajdani malmok titkaira és liszttől fehérlő kedves péklegények történeteire és tapasztalataira.

A séta időpontjai: április 1., 22. | Tovább a sétára>>>

Fotó: Imagine Budapest Facebook-oldala

Gasztroséta és kóstoló a Füvészkertben

Az Urban Jungle Budapest április 2-án újabb füvészkerti kalandra csábít, mely egyúttal nemcsak a kert felfedezéséről, de az ehető növényekről és kóstolásukról is szól majd. A programot Hadobás Nóra, egy növényeket ízig-vérig kedvelő gasztrorajongó, a BBC GoodFood Magazin állandó szerzője vezeti és a 2 órás séta alkalmával a gasztrotörténetek világában kalauzolja a résztvevőket. Érdekességek, furcsaságok, édes és sós falatok kóstolójára feltétlenül számítsatok!

A séta időpontja: április 2. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: Urban Jungle Budapest Facebook-oldala

Budai borkorzó

Április 14-én bohém borkóstolóval, kellemes áprilisi sétával, a Ménesi út esti fényeivel és meglepetéshelyszínekkel csábít mindennapokat feledtető gasztrosétára a Budastep. És hol máshol lenne érdemes romantikus időutazás közepette őshonos bort kóstolni, ha nem Buda egykori szőlőskertjében, a Gellért-hegyen? A fiatalokat és időseket egyaránt megszólító séta nem szűkölködik majd irodalmi vonatkozásokban, Molnár-C. Pál festményeiben, történetekben és a hozzájuk leginkább passzoló finom nedűkben.

A séta időpontja: április 14. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: Budastep Facebook-oldala

Múltidéző séta és kóstolók a Nagycsarnokban

Április 22-én 10 órakor egy régi ismerős, a Fővám téri Vásárcsarnok tárja szélesre kapuit a történetét és múltját megismerni kívánók előtt. Az ízletes kolbászok, sajtok és házi rétesek kóstolójában nem szűkölködő, 2,5 órát felölelő sétán megmutatják nekünk többek között azt is, hogy milyen rejtett értékek maradtak fenn a letűnt korok üzleteiből. A Vásárcsarnok minden zegét-zugát, Hungarikum utcáját, föld alatti alagútjait és átjáróit érdemes felfedezni ezen a sétán!

A séta időpontja: április 22. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: Korzózz Velünk Facebook-oldala

Kőbányai Selyemút

Április utolsó napjaiban, 29-én és 30-án Budapest ismeretlen kínai negyede fedi fel magát a hosszúlépés. járunk? vezetett sétáján. A résztvevők megismerhetik az évről évre egyre bővülő Monori Center titkos világát, beleshetnek e különleges világ kulisszái mögé, az ismeretlen kőbányai Kína és a budapesti kínai közösség mindennapjaiba. A 2,5 órás séta alkalmával feltárulnak a a kőbányai kínai üzletek, orvosok, templomok és éttermek történetei, a távol-keleti gyógyászat és természetesen néhány kínai ételkülönlegesség is.

A séta időpontjai: április 29., 30. | Tovább a sétára>>>

blank
Fotó: hosszúlépés. járunk? Facebook-oldala

Ha az áprilisi gasztroséták előtt magatok indulnátok Budapest felfedezésére: