Páratlan panorámájú kirándulóhely bújik meg hazánk északkeleti csücskében

Hazánk északkeleti csücskében, Miskolc és Nyíregyháza között bújik meg Tarcal, mely különleges panorámapontot és kristálytiszta vizű bányatavat rejt.

Fotó: Piószeghy Zsanett

Magas sziklafalak szegélyezik a bányászatból egykor visszamaradt medret, ahol csapadékvíz és források felgyűlésével keletkezett a ma ismert Tarcali-bányató.

Egy hangulatos tokaji kiruccanás alkalmával feltétlenül érdemes felkeresni, útba ejteni, hiszen kristálytiszta vize és a benne tükröződő sziklafal különleges látvánnyal kecsegtet.

Fotó: Piószeghy Zsanett

A csillogó tavat Tokajtól mindössze 8 km-re, a Nagy-Kopasz-hegy lábánál találjuk Tarcal piciny településének határában. Fontos tudni azonban, hogy a kutyával is látogatható, 10 méter mély tó fürdésre és horgászásra nem alkalmas.

Látványát minden oldalról érdemes megcsodálni, de mind közül az innen gyalogtávolságra található, 2015-ben átadott Áldó Krisztus-szobor mellől vár a legszebb panoráma.

blank
Fotó: DroneAir

A 8,5 méter magas hófehér szoborhoz és egyben panorámaponthoz 100 lépcsőfok, illetve egy lankásabb sétaútvonal vezet fel.

A gránitból készült grandiózus szobor Európa legnagyobb, Jézust ábrázoló alkotása a Mária út egyik állomása is egyben, ahonnan a Tokaj-hegyaljai borvidékre is páratlan kilátás tárul.

Rejt még a vidék csillogó víztükrű bányatavat: