Szerelmes Budapest: 5+1 különleges, romantikus helyszín a fővárosban

A tavasz érkeztével feltesszük mi is azt a bizonyos rózsaszín szemüveget és körmére nézünk, milyen is egy fülig szerelmes Budapest.

Buda királyfi és Pest királykisasszony a Filozófusok kertjében

A Hegyalja út fölötti Filozófusok kertjében található Kilátókő-szobor, gyönyörű panorámájával nagy kedvence a város zajától kicsit elszakadni vágyó pároknak. A terepasztalszerű alkotás alapja Vadász György, a két alak, Buda királyfi és Pest királykisasszony pedig Lesenyei Márta munkáját dicséri. A Dunát jelképező hasadék felett az 1982 óta egymás felé nyújtózó pár természetesen a két városrészt és azok egyesítését szimbolizálja.

Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

Szerelmes levél

Egy, a várban tett séta után a Széll Kálmán térre lecsorogva, ha egyet tehettek, a Pékműhely Lövőház utcai, Szerelmes Levélként ismert pékségét feltétlenül ejtsétek útba. Természetesen nemcsak neve alapján érdemes ide ellátogatni a szerelmeseknek, de a pékség nevével megegyező, szatmári szilvalekvárral töltött, félbehajtott szerelmes levél nevű péksüteményért is, ami mellé pompás kávé dukál.

1024 Budapest, Lövőház u. 7-9. | Facebook

Fotó: Szerelmes Levél Facebook-oldala

Rózsaszín házak Budapest-szerte

Budapest rózsaszín házainak köszönhetően nem is feltétlen kell rózsaszín szemüvegen át látnunk a világot. Akarva-akaratlan is vonzzák a tekintetet a főváros e különleges színű épületei, így ha egyet tehettek, egy romantikus városi séta keretében felkeresitek és kézre kerítitek az összeset. A rózsaszín épületekhez és történeteikhez ebben a cikkünkben találtok segítséget:

Csókterem a Margitszigeti Víztoronyban

A Margitsziget már önmagában is a párok egyik kedvelt desztinációja. Egy kellemes séta után érdemes a Víztoronyhoz is ellátogatni, még ha pillanatnyilag csak kívülről csodálhatjuk meg Zielinski Szilárd építőmérnök és Ray Rezső Vilmos építész szecessziós remekművét. A várhatóan májusban nyitó Víztorony 57 méter magas íves panorámaterméből, melyet nem véletlenül hívnak Csókteremnek, páratlan kilátás nyílik a városra.

1138 Budapest, Margitsziget

blank
Fotó: Horváth Zsolt

Rózsák tere

A Rózsák tere nemcsak tavasszal és nyáron, de télen is hű a nevéhez. A Budapest egyik legszebb és legnagyobb neogótikus templomát rejtő téren a jó idő beköszöntével rózsákkal teli kert fogadja az itt sétáló párokat és andalgókat. Addig pedig, míg a virágok szirombontására várunk, a romantikus téren a templom, annak mesés rózsaablakai, a nappali és esti fények varázsolnak utánozhatatlan hangulatot.

1074 Budapest, Rózsák tere

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép az utazásról

+1 Szerelem-szobor, Vál

A Budapesttől alig 40 perces autóútra található Vál településén, egy dombtetőn bukkanhattok a monumentális, 16 méter hosszú és 10 méter magas Szerelem-szoborra. A nagy népszerűségnek örvendő, Alexander Milov készítette látványosság 2017-ben költözött a Haraszthy pincészet területére. A szobor a férfi és a nő közötti konfliktust szimbolizálja a két, egymással háttal ülő alak formájában, míg az egymás felé forduló gyermekek az ártatlanság és az összetartozás jelképei.

blank
Fotó: Haraszthy Vineyards

Ha mindent elsöprő szerelmi históriákról olvasnátok még szívesen: