9 ingyenes program és helyszín Budapesten, ami színt visz a hétköznapokba

Összegyűjtöttük nektek, melyik budapesti helyszínekre érdemes ellátogatnotok, ha ingyenes programok keretében mozognátok vagy kapcsolódnátok ki egy röpke időre.

Ingyenes koncertek a Budapest Jazz Clubban

A nagy sikernek örvendő ingyenes, hétvégi jam session-ök mellett kedd, szerda és csütörtök esténként is várja minőségi muzsikára éhes közönségét a Budapest Jazz Club. Az ismert és népszerű zenészek alkotta spontán formációk mellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiataljai is telemuzsikálják az éjszakát. Érdemes tehát minél többször szemet vetni a programra, hogy a finom falatok mellett első kézből és ingyenesen élvezhessétek a minőségi muzsikát.

1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7. | Weboldal | Facebook

Fotó: Budapest Jazz Club Facebook-oldala

Ingyenes kvízestek a Cooltour Barban

4-6 fős csapatokkal nevezhettek a Cooltour Bar éppen aktuális ingyenes kvízestjére, ahol fejtörő és villámkérdésekből sem lesz hiány. A legjobb tudásotok mellett pedig csupán egy telefonra lesz szükségetek, melyen követni tudjátok a kérdéseket. Hogy összemérhessétek tudásotokat, feltétlenül regisztráljatok az eseményre ezen a linken, hiszen a leggyorsabb és legokosabb csapat nyereményben részesül.

3 helyszínen Budapesten | Weboldal | Facebook

Fotó: Cooltour Bar Facebook-oldala

Ingyenes programok a Scrutonban

A belvárosi és a Veres Pálné utcai Scruton közösségi tereiben egyaránt temérdek ingyenes program vár. Legyen szó angol vagy magyar nyelvű eseményről, duókoncertről, irodalmi ihletésű vagy filozófiai diskurzusról, fotókiállításról, művészettel vagy egészséggel kapcsolatos kerekasztal-beszélgetésről, mindent megtalálhatunk kínálatukban. Ha valamelyik elnyerte tetszéseteket, ne késlekedjetek, regisztrálni az eseményeknél található űrlapokon tudtok.

1053 Budapest, Veres Pálné utca 12. | 1054 Budapest, Zoltán utca 10. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Scruton Facebook-oldala

Aktív Budapest – ingyenes sportfoglalkozások a fővárosban

2021-ben indult el a Budapesti Fővárosi Önkormányzat szervezésében megvalósuló Aktív Budapest programsorozat, melynek köszönhetően minden hónapban ingyenes sportolási lehetőségek közül válogathatunk szerte a városban. A téli sportok között találhatunk curlingórát, síoktatást és konditermi edzést, míg tavasszal várhatóan tovább bővül majd a választék. A februári időpontokért figyeljétek az Aktív Budapest oldalát!

Több helyszínen | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Aktív Budapest

Ingyenes koncertek a Jedermannban

A belvárosi Jedermannt sem szabad elfelejteni, ha jó hangulatú, zenével megspékelt vacsorára vagy könnyed hangulatú iszogatásra vágytok. A lemezbemutató koncerteknek, kisebb formációknak, kvintetteknek otthonául szolgáló Jedermannba érdemes előzetesen asztalt foglalnotok és ha tehetitek, úgy az éppen porondon lévő zenekart akár egy jelképes összeggel is támogathatjátok.

1092 Budapest, Ráday u. 58. | Facebook

blank
Fotó: László Orsolya

A Pótkulcs Budapest ingyenes programjai

A Csengery utca különleges hangulatú színfoltja, a Pótkulcs sem hagy bennünket ingyenes programok nélkül. Korábbi eseményeinek mentén szinte biztosan számíthatunk náluk minden igényt kielégítő zenei felhozatalra, eklektikus zenei válogatásokra, filmklubokra, akárcsak táncházra. És ha éppen kedden vetődnétek a Pótkulcs háza tájára, várnak benneteket sörrel, borral, szeretettel és hagyományosnak mondható folk-kedd programjukkal.

1067 Budapest, Csengery utca 65/b | Facebook

blank
Fotó: Pótkulcs Budapest Facebook-oldala

Múzeumlátogatás ingyenesen

Nemcsak a nemzeti ünnepeink alkalmával, de havonta egy-egy meghatározott napon is lehetőség nyílik a múzeumok állandó kiállításainak ingyenes látogatására. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük nektek, milyen feltételekkel és mely napokon érdemes felkeresni ezeket az intézményeket.

Ingyenes programok az Eötvös10-ben

Tíz ujjunk sem elég, hogy összeszámoljuk mennyiféle és -fajta ingyenes programmal készül számunkra az Eötvös10 csapata. Képzőművészeti kiállítás, különféle koncertek, könyvbemutató, de még egy olyan előadás is bekerült a merítésbe, melynél a macskák és a természettudomány kapcsolatára derül fény. Ha tehetitek, az ingyenes társasjátékklubot, illetve a többi programot se hagyjátok ki, melyekre jelképes összegű belépőt kérnek csupán.

1067 Budapest, Eötvös utca 10. | Weboldal | Facebook

blank
Fotó: Eötvös10 Facebook-oldala

Ingyenes koncertek és bulik a Szimpla Kertben

A Szimpla Kertnek köszönhetően természetesen a Kazinczy utca sem marad ingyenes programok, koncertek és bulik nélkül. A kézműves- és lemezvásároknak, bolhapiacoknak és vintage légyottoknak otthonául szolgáló Szimplába nemcsak tárt ajtókkal, utánozhatatlan, eklektikus hangulattal, de ingyenes koncertekkel és bulikkal is várnak benneteket, ha kiengednétek kicsit a gőzt.

1075 Budapest, Kazinczy utca 14. | Facebook

blank
Fotó: Szimpla Kert Facebook-oldala

Ha a város után belevetnétek magatokat a természetjárásba: