Újra közlekednek az ünnepi fényvillamosok Budapesten

Nagyon úgy tűnik, hogy idén sem maradunk a közkedvelt fényvillamos járatai nélkül, hiszen mától egészen január 8-ig találkozhatunk a kivilágított járművekkel.

Fotó: Getty Images

Az ezúttal szerényebb, fényfüggönnyel feldíszített villamosok az egész ünnepi időszak alatt közlekednek majd, hétköznapokon a 2-es villamos vonalán, hétvégente pedig a 41, 56A, 14, 2, 49, 12 és 19-es vonalakon.

A fényvillamos 2009 óta ragyogja be a főváros egyes részeit, ez idő alatt pedig olyan népszerűvé vált, hogy az ország más pontjairól, sőt, még külföldről is csodájára járnak. Az energiaválság miatt sokáig úgy tűnt, hogy idén fényvillamos nélkül maradunk, de megtalálták a megoldást azzal, hogy egy KCSV-7-es típusú járművet választottak, amely a mozgási energiát elektromos energiává alakítja át, amit visszatáplál az akkumulátorba, így plusz energia felhasználása nélkül világíthat rajta a fényfüggöny.

A normál díjszabással igénybe vehető szerelvények 15:30 és 22 óra között szállítják az utasokat, a részletes menetrendekért keressétek fel a BKK oldalát.

Fotó: bkk.hu

Mutatunk néhány további mesés járművet az ünnepekre: