6 ünnepi díszbe öltözött kirakat Budapesten, ami előtt szívesen időzünk

Az ünnepek előtti nyüzsgésben, a karácsonyi rohanásban jó megállni és megpihenni egy-egy rövid pillanatra. Ennek apropóján mutatunk nektek néhány karácsonyi dekorációktól és fényektől díszes kirakatot, melyek előtt egy rövid időre gyermeki örömmel és lelkesedéssel időzhettek ti is.

Gerberaud Café

A Vörösmarty téri karácsonyi vásártól két lépésre gyönyörűen kivilágított üzletre lehetünk figyelmesek, a legendás Gerbeaud Café ugyanis idén decemberben is felöltötte ámulatba ejtő karácsonyi ruháját. Az 1858-ban megnyitott kávéházban feldíszített karácsonyfák, hangulatos fények fogadják a járókelőket a Vörösmarty téri és Dorottya utcai bejáratánál egyaránt.

1051 Budapest, Vörösmarty tér 7-8.

Fotó: Christmas Jingle Facebook-oldala

Bokréta Kerámia

Az Astoriától néhány lépésre, a Deák tér felé sétálva mesebeli kirakatra lehettek figyelmesek a Bokréta Kerámia üzletének köszönhetően. A többeket is megállásra és szemlélődésre késztető kirakatban ugyanis díszektől roskadozó karácsonyfa, ünnepi dekorációk és természetesen imádnivaló kerámiák kacsintanak vissza ránk.

1052 Budapest, Károly krt. 8.

Fotó: Bokréta Kerámia Facebook-oldala

Margit-negyed

A Margit-negyed mentén futó Margit körút 21 körúti kirakata öltözött ünnepi díszbe karácsony alkalmából. A 22 óvoda és iskola által saját kezűleg díszített ablakok szívmelengető módon csempésznek ünnepi hangulatot a forgalmas körútra. Miután végigjártátok és megcsodáltátok az összes ablakot, ne hagyjátok ki és mindenképp nézzétek meg a Mechwart liget új, fenntartható karácsonyi világítását is.

1027 Budapest, Margit körút

blank
Fotó: Őrsi Gergely Facebook-oldala

Astoria Rózsái

Ha az Astoriától ugyancsak a Deák Ferenc tér irányába tartotok, jó hír, hogy a forgalmas Károly körút jobb oldalán is találtok majd ünnepi díszbe öltöztetett kirakatot. Az Astoria Rózsái virágüzlet kis karácsonyi portája minifenyőkkel, dekorációkkal, aprócska fényekkel és természetesen virágokkal bűvöli el percről percre az arra sétálókat.

1075 Budapest, Károly krt. 3.

blank
Fotó: Szabó Hajnalka

Sasplant Virágszalon

1997 óta az Irányi utca megelevenedett virágoázisa, a Sasplant Virágszalon is évről évre karácsonyi hangulatot csempész a mindennapokba. A már messziről észrevehető fényár, ami körbeöleli az üzletet, csak a kezdet, a virágszalon elé érve bontakozik csak ki igazán az ünnepre hangoló díszítés pompás kavalkádja.

1056 Budapest, Irányi u. 15.

blank
Fotó: Szabó Hajnalka

Mamilla Bababolt

Újbuda-központtól egy karnyújtásnyira, a Fehérvári úton járva is könnyedén belebotlik az ember hangulatos, karácsonyba öltöztetett ünnepi kirakatba. A Mamilla Bababolt ablaküvegén bekukucskálva girlandok, fények, feldíszített karácsonyfa és imádnivaló játékok hozzák a járókelőket ünnepi hangulatba.

1117 Budapest, Fehérvári út 36.

blank
Fotó: Mamilla Bababolt Facebook-oldala

Ha magával ragadott benneteket a karácsonyi hangulat, és az ünnepi fények nyomába erednétek: