6 vadonatúj könyv karácsonyra, ami ajándéknak is tökéletes

Kevés jobb program van a két ünnep közötti időszakban, mint egy kis olvasással lelassulni. Ehhez ajánlunk most különféle könyveket nektek, amelyek a karácsonyfa alatt is szuperül mutatnak majd.

David Attenborough: Az élő bolygó

A Földön mindenütt van élet. A sarkvidéken és a sivatagban, az óceánok mélyén, erdőségekben és síkságokon, sőt még a vulkáni bazalt kietlen lejtőin is élő szervezetek közösségei tanultak meg együttműködni az életben maradásért. A különféle élőhelyekhez való alkalmazkodás olykor rendkívüli lényeket szült: sétáló halakat, repülő kígyókat, röpképtelen madarakat. Az élő bolygó David Attenborough úttörő filmsorozat- és könyvtrilógiájának második kötete. A gazdagon illusztrált, az ökológia és a biológia legfrissebb eredményeivel kiegészített kiadás égető kérdésekről szól: a klímaváltozásról, a környezetszennyezésről és a kihalások témaköréről.

A legjobb karácsonyi könyvek 2022

Laura Agustí: Egy macska története

Vajon mi teszi olyan különlegessé a macskákat? Miért nyűgöz le annyi embert eleganciájuk, közömbösségük és gőgös viselkedésük? És hogyan képesek segíteni nekünk, embereknek megküzdeni nehézségeinkkel? Laura Agustí spanyol grafikus meseszép illusztrációkkal teli könyvében saját élettörténetét mondja el, amelyben gyermekkorától kezdve kitüntetett szerep jutott az állatoknak – különösen a macskáknak. Laura Barcelonába költözve vette magához Hékást, a nehéz természetű sziámi macskát, akivel tizennyolc éven át osztotta meg az életét. A szerző elénk tárja a macskákról szerzett gazdag tudását és hasznos tanácsokkal szolgál a macskatartásról.

könyv karácsonyra 2022

Maggie Shipstead: A nagy kör

1914-ben lángra kap a Josephina Eterna luxus-óceánjáró. A hajó kapitánya újszülött ikergyerekeivel megmenekül, felesége azonban nem éli túl a katasztrófát. A kapitány börtönbe kerül, a gyerekeket, Mariant és Jamie-t nagybátyjuk neveli tovább. Egyszer a kislány találkozik egy pilótapárossal és beleszeret a repülésbe. 2014-ben Hadley Baxter egy filmben őt alakítja, de szorong, mert a szülei repülőgép-szerencsétlenségben haltak meg. Beleássa magát a híres aviátor történetébe és meglepő párhuzamokat talál. Egy évszázad választja el őket, a sorsuk mégis összefonódik: két bátor nő története, akiknek egy férfiak uralta világban kell érvényesülniük.

könyv karácsonyra nőknek

Jamie Oliver: Karácsonyi receptek

Tizenhét év munkájának gyümölcsét gyűjtötte össze a brit sztárszakács, Jamie Oliver ebben a karácsonyi receptekkel ellátott könyvben. A világhírű séf a végletekig tökéletesítette ezeket a csodás recepteket, hogy átadhassa különféle, főzés közben szerzett tippjeit és trükkjeit az olvasóknak. Mindezt olyan formába csomagolta, hogy még a laikusok is elhiggyék, otthon könnyedén elkészíthetik ezeket a klasszikus karácsonyi fogásokat. Ez a receptkönyv biztosan szerves részét képezi majd az ünnepi készülődésnek, és minden évben újra és újra elővehetjük, ha egy kis segítségre, esetleg inspirációra van szükségünk a tökéletes lakoma elkészítéséhez.

könyv karácsonyra férfiaknak

Polcz Alaine: Magam világa

Polcz Alaine pszichológus, író, tanatológus születésének 100. évfordulója alkalmából jelenik meg ez a kötet, amely a szerző életútját, szerteágazó szakmai és írói munkásságát mutatja be, megidézve ennek a különös női sorsnak jelentősebb fordulópontjait. Az emlékkönyvben Polcz Alaine írásaiból, interjúiból és levelezéséből vett idézetek segítségével rajzolódik ki a pályakép teljes íve, követve az életrajzi kronológiát, a fiatalkor nélkülözésekkel és megpróbáltatásokkal terhelt időszakától az íróként ismertté vált szerző utolsó éveiig. A könyv számos fényképet, dokumentumot, korabeli cikket közöl, valamint újonnan előkerült leveleit Mészöly Miklóshoz.

blank

Matt Haig: Evie és az állatok

Evie nagyon szerette az állatokat. Evie nem csupán szerette az állatokat. Nem csupán mindent tudott róluk. Evie-nek volt egy különleges képessége. Egy nagyon szokatlan képessége. Evie hallotta, mit gondolnak az állatok. És néha, anélkül, hogy akár csak a száját is kinyitotta volna, beszélni tudott velük. Ez volt az ő titkos szuperereje… Csakhogy különlegesnek lenni nem feltétlenül kellemes. És főleg nem veszélytelen…

könyv karácsonyra gyerekeknek

Önismereti könyvet keresel? Ajánlunk néhányat: