Elbűvölő reggelizőhely Budapest belvárosában: Megnyitott a Lara Café

Pest belvárosának szívében, az Akácfa utca szövetébe ágyazva bukkanhatunk az apró, ám annál otthonosabb reggelizőhelyre, a Lara Caféra. Az ízletes reggelifogásokat és karakteres etióp kávét kínáló családi vállalkozás néhány hónap leforgása alatt belopta magát a környéken járók szívébe.

Fotó: Németh Krisztina – Egy jó kép rólad

Valódi szerelemprojekt

Idén nyáron, az Erzsébet körúttól mindössze egy karnyújtásnyira indította útjára első vendéglátóhelyét Czeglédi Laura, akinek gyerekkori álma vált valóra a Lara Café megnyitásával. Laura egy 1500 fős faluban nőtt fel, Komárom-Esztergom megyében, ahol még kislányként kezdett el a konyhában sürgölődni, hogy a ház egyetlen női lakójaként finom ételeket, süteményeket varázsoljon édesapja és két bátyja elé.

A kezdeti sikertelenségek után magával ragadta az alkotói vágy, és a sütés-főzésben a kreatív önkifejezés új eszközére talált. Ez az otthon meglelt szenvedély és határtalan vendégszeretete ösztönözte arra már kamaszkora óta, hogy saját vállalkozásba kezdjen.

Fotó: Németh Krisztina – Egy jó kép rólad

Az otthon melege az Akácfa utcában

Nem meglepő tehát, hogy az Akácfa utcai Lara Caféba lépve az otthon melege fogadja a vendégeket, ami erős kontrasztban áll a belvárosi lokáció szürkeségével. A barátságos kiszolgálás mellett főként a kávézó letisztult, bájos enteriőrjének köszönhető ez az otthonosság, amelyet teljes egészében Laura álmodott meg.

A szűkös, jól kihasznált térben meleg színek, fafelületek és rattan lámpabúrák varázsolják kellemessé a környezetet, amelybe zöld növények és a nyitott konyha morajai csempésznek életet. Nagy népszerűségnek örvend még a fényképre kívánkozó zöldfal, valamint a szezonális dekorációk, melyek között télen látványkandallót is találunk.

Fotó: Németh Krisztina – Egy jó kép rólad

Kifogástalan városi reggelik Budapest szívében

A nagy ablakok előtt végigfutó pultnál vagy a kis, kerek asztalok egyikénél elhelyezkedve szemügyre vehetjük a minden igényt kielégítő reggelikínálatot, amibe Laurának sikerült egy kis személyességet is belevinnie, hiszen gyakorlatilag az ő kedvenc ételei közül válogathatunk. Az étlapon megtalálunk mindent, amire csak egy városi reggelihez szükség lehet, kezdve a frissen préselt gyümölcslevektől, a jól megpakolt szendvicseken és tojásos reggelifogásokon át a cukros finomságokig.

Fotó: Németh Krisztina – Egy jó kép rólad

Minden ételt különös odafigyeléssel, jó minőségű alapanyagokból készítenek helyben, a látványkonyhában. A széles, mégis átlátható felhozatalból azonban kétségkívül kitűnik a ráérős brunchok királya, az Eggs Benedict, avagy a Benedek-tojás. A pirított angol muffinok zöldségágyon érkeznek, kanadai sonkával, tökéletes állagú buggyantott tojással és istenien krémes hollandi mártással – pont, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Eggs Benedict / Fotó: Németh Krisztina – Egy jó kép rólad

A magyaros bundáskenyér édes francia párja, a Lara Café fahéjjal és porcukorral gazdagon meghintett French toastja is megérdemel néhány sort, hiszen csak éppen annyira édes a közkedvelt reggelifogás, hogy gondolkodás nélkül eltűnjön a tányérról mind a két cukrozott szelet, a mellé tálalt friss gyümölcsökkel egyetemben.

French toast / Fotó: Németh Krisztina – Egy jó kép rólad

A kifogástalan reggeliételekhez természetesen saját pörkölésű, karakteres ízű, szelektált etióp kávé dukál, de a Lara Caféban akár egy mimózával is indíthatjuk a napot. Ha igazi vitaminbombára vágynánk így ősz és tél fordulóján, szemezgessünk a frissen préselt gyümölcslevek vagy a valamivel édesebb és krémesebb smoothie-k közül.

Fotó: Németh Krisztina – Egy jó kép rólad

Pest új gasztronómiai színfoltja

Pazar ételeivel és stílusos enteriőrjével a Lara Café vitathatatlanul felveszi a versenyt a nyüzsgő pesti belváros színes gasztronómiai palettájának többi szereplőjével. Ahogy Laura említette, a közeljövőben kilátásban van egy saját kávéőrlő- és sütiműhely, valamint egy újabb egység megnyitása Budapesten. Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a folytatást.

Lara Café

1072 Budapest, Akácfa utca 12.
(20) 327 5335
Facebook