4 nagyszerű novemberi esemény a főváros legotthonosabb közösségi tereiben

Izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Scruton a borongós novemberi napokon is. A közösségi terek otthonos környezetben, széles programválasztékkal szolgálnak a következő napokban.

Örökségek, családok – beszélgetés Kokas Katalinnal, Kelemen Barnabással és Kelemen Hannával (2022. november 15. 18:00)

A Scruton közösségi tér új beszélgetéssorozatában olyan családokat, testvérpárokat ismerhetnek meg az érdeklődők, akik valamely művészeti vagy tudományos ágazatban nagy eredményekre és elismerésre tettek szert. A sorozat második alkalmával Kokas Katalinnal, Liszt Ferenc-díjas hegedű- és brácsaművésszel, valamint férjével, Kelemen Barnabással, Kossuth-díjas hegedűművésszel és gyermekükkel, Kelemen Hannával beszélget Varga Veronika előadóművész, art coach a Veres Pálné utca 12-ben.

Bővebben az eseményről >>

Kávézz és kérdezz! – Marsalkó Dávid előadóművésszel (2022. november 16. 18:00)

A közösségi tér interaktív sorozatában a meghívott vendégekkel új szerepkörben, nem a megszokott módon találkozhat a nagyérdemű. Az est főszereplője Marsalkó Dávid, a Halott Pénz zenekar frontembere a közösségi tér pultja mögül mesél többek között kávézási szokásairól, miközben ő maga is elkészít egy-egy kávét, ezután karrierjéről, életútjáról kérdezi Fehér Viktor a Zoltán utca 10-ben.

Bővebben az eseményről >>

Egy bor egy novella – Pilinszky János: Kalandozás a tükörben (2022. november 21. 18:00)

Az eseményen minden hónapban egy színművész egy hozzá közel álló novellából olvas fel, majd a résztvevőkkel beszélget róla egy pohár bor mellett a Zoltán utca 10-ben. Novemberben Pilinszky János születésnapjának évfordulója alkalmából Csapó Attila, a Vígszínház színművésze lesz a vendég, a beszélgetés tárgya Pilinszky János Kalandozás a tükörben című műve.

Bővebben az eseményről >>

Változó világ, változó egyház? (2022. november 23. 18:00)

A nagyszabású panelbeszélgetésre a történelmi egyházak vezetőit kérték fel a szervezők, hogy különböző nézőpontokból vitassanak meg olyan aktuális és fontos kérdéseket, mint: kell alkalmazkodnia az egyháznak a 21. század új ideológiai áramlataihoz? Reagáljon az olyan új mozgalmakra, mint az LMBTQ vagy épp a woke? A változó körülmények miatt szükséges változtatnia az egyháznak saját narratíváján?

A meghívott vendégek Köves Slomó vezető rabbi, Udvardy György római katolikus érsek és Pásztor Dániel református püspök.

Bővebben az eseményről >>

Ismerd meg jobban a Scruton közösségi tereit: