Közösség, könyv, kávé Budapest szívében: Bemutatjuk a Scruton Közösségi Teret

Három helyszínen, pezsgő közösségi élettel, érdekfeszítő programokkal, specialty kávéval és bisztrókonyhával vár a Scruton Közösségi Tér. Sir Roger Scruton, angol filozófus nevét viseli a közösségi tér és kávézó, melynek célja az értékteremtés mellett egy izgalmas gasztronómiai élmény létrehozása szezonálisan megújuló kínálattal.

2020 őszén nyílt meg a közösségi tér első helyszíne, a Scruton Belváros a Zoltán utca szívében, mindössze egy perc sétára a Parlament csodálatos épületétől és a Szabadság tér békés parkjától. A belvárosi lokáció Sir Roger Scruton brit filozófus munkásságát és szellemi hagyatékát örökíti tovább a konzervatív értékrend és gondolatiság mentén.

A terek hangulatát az egyedi tervezésű enteriőr és grafikák, valamint a professzor saját használati tárgyai teszik autentikussá. Itt találhatjuk Roger Scruton lovaglónyergét, íróasztalát és lemezeit is, melyeket özvegye, Sophie Scruton ajándékozott a közösségi térnek.

2021 őszén a Mathias Corvinus Collegium épületében, a Feneketlen-tó szomszédságában nyílt meg a második műhely, ahol egyetemistáknak és fiataloknak nyújtanak feltöltődési és kikapcsolódási lehetőséget.

Idén márciustól már a Veres Pálné utca 12-ben folytatódik az eddig megkezdett munka. Egy kíváncsi, gondolkodó, valódi párbeszédet folytató közösség építése. A vendégeket itt tágas, világos terek várják, melyek tanulásra, munkára, panelbeszélgetések és előadások megvalósítására is alkalmasak. Ez a co-working helyszín az akadémiai világ hangulatát eleveníti fel, de olyan plusz lehetőségekkel is rendelkezik, mint egy jól felszerelt podcaststúdió vagy egy kiállítóterem. Ezek a helyiségek bérelhetők, újabb alternatívát biztosítva a feltörekvő generációnak, alkotóknak, művészeknek.

blank

A Scruton Közösségi Tér azonban nemcsak a szellemi és kulturális, de a gasztronómia világában is meghatározó szerepet tölt be Budapesten. A nap minden szakában széles kínálattal várják vendégeiket. A kiadós reggelik mellett bisztróételek, hamburgerek fogadják az idelátogatókat. Aki a fárasztó munkanap végén egy frissítő koktélra vagy hűsítő italra vágyik, itt biztos jó helyen jár. Összességében elmondható étel- és italkínálatukról, hogy itt bárki megtalálhatja a kedvére valót. Legyen szó baráti beszélgetésről vagy üzleti megbeszélésről, a Scruton kiváló választás.