A zsidó gasztronómia legjavát kóstolhatjuk meg Budapest egyedülálló éttermében

A pesti zsidónegyed szívében, a világhírű Szimpla romkocsmától és a nem kevésbé híres Dohány utcai zsinagógától sétatávolságra található Macesz Bistro tradicionális zsidó és magyar ételek színes választékával, valamint kihagyhatatlan őszi menüvel varázsolja el a vendégeit.

Az idén tizedik születésnapját ünneplő Macesz Bistro megújult étlappal, grillételekkel, valamint a legfinomabb helyi boroktól az Olaszországból és Új-Zélandról érkező palackokig terjedő borkínálattal várja régi és új vendégeit.

A Macesz Bistro a város egyik legbiztosabb választása, ha kiadós, ízletes és autentikus zsidó-magyar konyháról van szó.

A zsidó gasztronómia legjava Budapesten

Tasnádi Ákos séf és csapata a fenntarthatóság jegyében elsősorban helyi alapanyagokból dolgozik. Olyan autentikus fogásokkal örvendeztetik meg a vendégeket, mint a mennyei ludaskása vagy a sólet, mely már igazi klasszikusnak számít a Macesz étlapján.

Ami a magyaros és a zsidó konyhára jellemző szárnyas fogásokat illeti, a hagyományos és a modern gasztronómiai elemek különleges ötvözetét láthatjuk viszont a tányérokon.

Az előételek sorából különösen ajánljuk a Macesz ízelítőt vagy a mennyei kacsamájat, savanyított almával.

Ezekhez tartozik még a friss, házi kovászolt kenyér és kalács, melyek egy kóser pékségből egyenesen az asztalunkra érkeznek.

blank

További jellegzetes fogások közé tartozik a macanya, amely egy maceszből készült vegetáriánus lasagne és a flódni, amit kár lenne kihagyni.

Kihagyhatatlan őszi ízek a Macesz Bistroban

Az örök kedvenc, signature ételek mellett érdemes megkóstolni az étlapon szereplő új fogásokat is, melyek mindegyikénél az ősziesen mély ízek, a vadételek és gyökérzöldségek dominálnak.

Az új, őszi étlapról a vendégek egyik nagy kedvence, a báránysült felé vettük az irányt, amely paradicsomos bulgurral és fokhagymás-parajos közel-keleti joghurtsajttal (labneh) teszi fel a pontot az i-re.

blank

Ráadásként nemrégiben visszatértek a kínálatba a degusztációs menük, így ismét lehetőségünk van megkóstolni az étterem több különlegességét is, húsos és vegetáriánus változatban egyaránt, borválogatással kiegészítve.

Az ízélményhez nagy mértékben hozzájárul a bisztró különleges hangulata is, amelyet a világoskék falak és sötét bútorok, valamint a falakon lógó arany keretes képek és a tányérokból készült csillárok tesznek teljessé. Nem is beszélve a pult fölött található, boros üvegekből kirakott és megvilágított Macesz-feliratról.

blank

Amennyiben még többet szeretnétek megtudni a Macesz Bistro új, szezonális ajánlatairól, látogassatok el az étterem Facebook-oldalára, vagy még jobb, ha ott helyben fedezitek fel a zsidó-magyar konyha gazdag örökségét.

Macesz Bistro
1072 Budapest, Dob utca 26.
maceszbistro.hu

Mutatjuk, hova érdemes még ellátogatnotok idén novemberben: