Minifesztivállal ünneplik Budapest születésnapját a fővárosi művészmozik

Közel 150 éve, november 17-én egyesült Buda, Pest és Óbuda, és létrejött az a város, amelybe mindannyian beleszerettünk, amelyben ma is élünk. Ez alkalomból november 18-án, pénteken a fővárosi művészmozik izgalmas, új arcukat mutatják meg egy minifesztivál keretein belül. Stand-up est, impró színház, filmpremier, koncertek – főszerepben a születésnapos Budapest.

Fotó: Művész Art Mozi Facebook

A Corvin moziban felhőtlen nevetés vár: a Comedy Central kifejezetten erre az alkalomra hívta össze a stand-up nagymestereit, többek között Litkai Gergelyt, Csenki Attilát, Ács Fruzsinát és Szupkay Viktort, hogy osszák meg legviccesebb történeteiket Budapestről, a fővárosi életről. Emellett koncertekkel és klasszikus mozis programmal is készülnek a szervezők, zenél a Mayberian Oldschool és a Budabeats, a Budapest Retró vetítése pedig visszarepít a főváros korábbi évtizedeibe.

A Toldiban aznap premier előtt láthatják a nézők a Larry című filmet, Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmjét, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A rapkarrierbe kezdő vidéki fiú, Ádám története nemcsak a filmvásznon, de élőben is megelevenedik: aznap kerül sor a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntőjére is.

A Puskin moziban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit – és közhelyeit – nem mindennapi improvizációs játékával. A Művészben a budapesti zenei szcéna elevenedik meg a BP Underground filmjein, elektronikus zenei és hardcore/punk vetítésre készülhetnek az érdeklődők. A Tabán moziban pedig a Fortepan csapata idézi fel Budapest múltját fotók és beszélgetések formájában.

További információk és részletek: boldogszulinapotbudapest.hu

A Zene Éjszakája is a programok sorát gazdagítja: