Kreatív kikapcsolódás őszre: 5 szuper kézműves foglalkozás, ami tuti feltölt

Az ősz beköszöntével mindenki elkezd egy kicsit jobban befelé figyelni, ezért ez az időszak különösen ideális arra, hogy valamilyen új kreatív tevékenységbe vágjunk bele. Az alább felsorolt kézműves foglalkozásokat kipróbálva biztosan feltöltődhetünk.

Élményfestés

Festeni egyszerűbb, mint sokan gondolnák. Az Alkotásutca élményfestései során bárki kipróbálhatja magát benne, a foglalkozás végén pedig egy saját készítésű műalkotásnak is boldog tulajdonosai lehetünk. Az élményfestés nem igényel semmilyen művészi előképzettséget, és az sem baj, ha valaki általános iskolás kora óta nem fogott ecsetet a kezében, hiszen képzett instruktorok segítik a festőtanoncokból álló csoport munkáját, így az első ránézésre nehéznek tűnő festmények elkészítése gyerekjáték a foglalkozások keretein belül. A festés csupán 2-3 órát vesz igénybe, a kikapcsolódás pedig garantált!

1064 Budapest, Izabella utca 91/a | 1136 Budapest, Pannónia utca 30. | Weboldal

Makramé workshop

Teljes mértékben átszellemülhetünk az Anifactory makramékészítő workshopjainak jóvoltából. A fenntarthatóság érdekében legtöbbször magyar kenderfonalat használnak a különböző dekorációk, táskák és alátétek elkészítéséhez, amit a textilműves és kéziszövő szakon végzett Ani jóvoltából sajátíthatunk el. Novemberben három alkalommal, 9-én, 18-án és 26-án próbálhatjátok ki magatokat a makramézás tudományában, alkotás közben pedig kikapcsolódhattok, majd egy gyönyörű, új termékkel távozhattok a foglalkozásról. Érdemes figyelni az Anifactory oldalát további időpontokért vagy esetleges egyedi kérésekért.

Weboldal

Fotó: Anifactory Facebook

Florárium workshop

A RisoPlant kiscsoportos műhelyfoglalkozásainak keretében egyedi üvegkerteket készíthettek el, általatok választott pozsgás növények és különböző dekorelemek felhasználásával. A workshopok 3-6 fő részvételével zajlanak, a foglalkozásokon pedig megismerkedhetünk a pozsgás növények fajtáival, igényeivel és jellegzetességeivel, valamint megtudhatjuk az egyedi rétegzési technika szerepét is. Novemberben két szombati napon, 5-én és 26-án tartanak workshopokat a Közben Stúdióban, ezekre előzetesen regisztrálhattok e-mailben. Töltsétek a hétvégét nyugodt, kreatív alkotással!

1092 Budapest, Ráday utca 31/B

Fotó: RisoPlant Facebook

Ékszerkészítő workshop

A Barka Jewelry jóvoltából november 12-én viasz megmunkálásával készíthettek egyedi, személyre szabott mintával ellátott medálokat, a Slow Studioban. Ehhez különböző mintázóeszközök is rendelkezésetekre állnak majd, hogy a később rézből vagy bronzból kiöntött ékszer biztosan olyan legyen, amilyet megálmodtatok. Amennyiben kedvet kaptatok az ékszerkészítéshez, november 13-án és 20-án kristályékszereket is alkothattok, féldrágakövek felhasználásával. A foglalkozásokon limitált létszámban lehet részt venni, ezért érdemes időben jelentkezni az időpontokra üzenetben, a Barka Jewelrynél!

1117 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 15.

Fotó: Barka Jewelry Facebook

Kalligráfia workshop

Amennyiben mindig is meg szerettétek volna tanulni a modern kalligráfia alapjait, vagy elmélyítenétek a már meglévő tudásotokat, akkor a Fábiáni Calligraphy workshopjait nektek találták ki. Novemberben 16-án élőben, november 23-án és december 1-én pedig az online térben hangolódhattok a karácsonyra a modern kalligráfia technikájának elsajátításával. Emellett december 12-ére is tartogatnak még meglepetéseket, hiszen olyan karácsonyi gömböket pingálhattok ki a lehető legszebb írásotokkal, amelyek később az ünnep ékköveként csilloghatnak a feldíszített karácsonyfákon.

Weboldal

Fotó: Fábiáni Calligraphy Facebook

Ezekkel a kvízestekkel jó hangulatban telhetnek az őszi esték:

(Nyitókép: Getty Images)