Hamisítatlan toszkán hangulattal vár a Balaton-felvidék bájos birtoka

Pont, mint ahogy az a mesékben lenni szokott, a mára 45 ezer négyzetméteren elterülő, 7 bájos házzal is büszkélkedő Balaton-felvidéki Casa Christa birtokának története mindössze egyetlen présházzal kezdődött alig néhány évvel ezelőtt.

Balatonfüredtől pusztán egy karnyújtásnyira, de Tihanytól is mindössze egy gondolatra, Pécsely tőszomszédságában találjuk Balatonszőlőst. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Kis-Gella lankáján fekvő település a legszebb balatoni domboldal címével büszkélkedhet, hiszen nemes egyszerűséggel igéző innen a Balatonra nyíló kilátás.

Történetesen pontosan ezen a lankán találjuk az ország első agriturismóját, a Casa Christa birtokát, ahol tisztások, szőlősorok és mandulafák ölelésében bújik meg az a 7 bájos présház, mely télen-nyáron tárt ajtókkal várja a kikapcsolódni és feltöltődni vágyókat.

blank

blank

Az egytől egyig Toszkánát idéző, toszkán stílusban felújított, saját használatú wellnessrészleggel ellátott présházak pedig hol látványpincével, pihenőrészleggel, hol a legszebb panorámával, finn- vagy infraszaunával és merülőmedencével teszik még teljesebbé az élményt.

blank

blank

A tulajdonosok, Miklós és Kriszta a birtok kialakításánál továbbá arra is figyeltek, hogy megmaradjon a házak privát szférája, kellő intimitást nyújtva a pároknak, mégis elérhető közelségbe hozva az együtt pihenő több fős társaságokat.

blank

A birtokra ráadásul nemcsak az egyedül, párban, családdal, nagyobb baráti társasággal vagy akár céges csapatépítőre, tréningre érkezőket látják a létező legnagyobb vendégszeretettel, de a négylábú kedvenceket is, hogy valóban minden teljes lehessen.

blank

És hogy mi tehetné még ennél is kerekebbé ezt a történetet? Természetesen a prémium alapanyagokkal dolgozó kifinomult gasztronómia, ami mellett nemcsak a szellem, de a test is megpihenhet.

blank

A Casa Christa új étlapján az ősz legfinomabb zamatait olyan ízek idézik meg, mint a grillezett kecskesajt és az illatozó erdei sült gombák, valamint a sült almakrémmel tálalt füstölt kacsamellsonka.

blank

A vegán és vegetáriánus étrendet követőket zamatos céklafőzelékkel és krémes parmezánrizottóval, míg az ínyenceket olyan zsályás-szarvasgombás túrógombóccal és csipkebogyóhabbal megdicsőített szarvassteakkel és mennyei szilvásgombóccal csábítják el, amit valóban sokáig emlegetnek majd.

Casa Christa
8233 Balatonszőlős, Izabella út
casachrista.hu