Izgalmas művészeti kiállítás nyílik Budapesten idén októberben

Az Art Market Budapest jóvoltából néhány napra idén októberben is Európa egyik legvonzóbb képzőművészeti találkozóhelyévé válik a főváros.

Az Art Market Budapest október 6. és 9. között minden korábbinál nagyobb választékkal, 30 országból érkező, mintegy 120 kiállítóval és 500 feletti művész több ezer alkotásával várja a közönséget a Bálna Budapest épületének négy emeletén, összesen mintegy 8000 négyzetméteren.

A művészeti seregszemle számtalan kísérőprogramja között ugyancsak a Bálna Budapest ad otthont Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárának, az Art Photo Budapest-nek, az Inside Art nemzetközi művészeti konferenciának, illetve a 360 Design Budapest kiállításnak is.

Art Photo Budapest

Az Art Market Budapest fotóművészeti szekciójaként 2014-ben alapított Art Photo Budapest az idei évben az európai kiállítók mellett többek között argentin, chilei és dél-afrikai galériák jóvoltából 3 kontinens fotóművészeti választékát mutatja be, és a fokozott érdeklődésre való tekintettel ezúttal a Bálna Budapest épületének egyik kiállítási szintjét teljes egészében elfoglalja.

blank

Building on Art

Az Inside Art konferencia programjából kiemelkedik október 7-én a Building on Art címmel szervezett szakmai nap, amelynek ma Magyarországon különösen aktuális témája az ingatlanfejlesztések és a művészet kapcsolata. A kezdeményezés célja, hogy az ingatlan-beruházásokhoz nálunk is művészeti tartalmak kapcsolódjanak, amit nemzetközi példákkal alátámasztva igyekszik támogatni.

blank

360 Design Budapest

A design és képzőművészet összefüggései szintén látványos szerepet kapnak, hiszen az Art Market Budapest és a Magyar Divat és Design Ügynökség közötti partnerség keretében a Bálna Budapest épületében 360 Design Budapest címen különleges designkiállítás látható, és a legendás olasz tervező, Piero Lissoni is előadást tart.

Az Art Market Budapest díszvendége 2022-ben Szerbia, a vásáron részt vevő tucatnyi kiállító mellett külső helyszíneken létrejövő kiállításokkal és eseményekkel művészeti fesztivál jön létre MOST.SERBIA címen.

További információ: artmarketbudapest.hu

Mutatjuk, mely kulturális programot nem szabad még kihagyni idén októberben: