12 őszi gasztrofesztivál, ahol minden ínyenc megtalálja a számításait

Szeptemberben mennyei illatok és ízek csábítanak Budapest legszebb helyszíneire. A változatos tematikájú programok között mindenki talál vonzó lehetőséget, legyen szó akár ázsiai street foodról, akár vegán ételekről vagy éppen sör- és borfesztiválokról.

Belvárosi Sörfesztivál (augusztus 30. – szeptember 4.)

Az ország legjobb sörfőzdéi egyesítik erőiket, és kiváló nemzetközi kínálattal kiegészülve immár sokadik alkalommal veszik be a Szabadság teret. A Belvárosi Sörfesztivál, amelyet a gazdag hazai sörkultúra népszerűsítése érdekében szerveznek meg évről évre, augusztus 30-án több mint 250 féle sörrel, közte kézműves különlegességekkel nyitja meg képzeletbeli kapuit, és egészen szeptember 4-ig várja a sör- és gasztronómiakedvelő közönséget. Ahogyan lenni szokott, a hideg sör csak a kezdet: a tökéletes nyári esték hangulatát változatos street food-kínálattal és szórakoztató programokkal teremtik meg.

1054 Budapest, Szabadság tér | Facebook 

Belvárosi Sörfesztivál (Facebook)

Asian Streetfood Market (augusztus 31. – szeptember 3.)

A távol-keleti gasztronómia szerelemeseit szólítja meg az Asian Streetfood Market augusztus 31. és szeptember 3. között. Ázsia legjava ugyanis a Kazinczy utcába, a Botellón Teraszra költözik, hogy az autentikus és a modern ázsiai ízekbe engedjen betekintést az ínyenceknek. Nem kell tehát messzire utazni a kontrasztok, textúrák, friss ízek és egzotikus italok világáért, elég csupán, ha a belváros felé veszitek az irányt.

1075 Budapest, Kazinczy utca 21. | Facebook

Asian Street Food Fotó Botellón Terasz
Botellón Terasz (Facebook)

Budafoki Bornapok (2022. szeptember 2-4.)

Budapest XXII. kerülete közel 100 km-es pincerendszerrel rendelkezik, az Osztrák-Magyar Monarchia idején a legnagyobb borkereskedelmi központok közé tartozott. A Bornegyed szeptember 2-4. között büszkén mutatja be kiváló borait, szórakoztató társrendezvények (koncertek, nemzetiségi műsorok) kíséretében.

Több helyszín Budafokon | Weboldal 

Budafoki Bornapok
Budafoki Bornapok (Facebook)

140 éves a Törley – Budafoki pezsgő & bornapok (szeptember 2-4.)

A 2022-es év jelentős mérföldkő az augusztus 1-jén fennállásának 140. évfordulóját ünneplő Törley Pezsgőmanufaktúra életében. Több se kell ennek méltó megünnepléséhez, mint egy háromnapos, ingyenes örömünnep szeptember első napjaiban. Ahogy annak lennie kell, pezsgőből, pezsgőbárból és buborékos italokból nem lesz hiány szeptember 2. és 4. között, akárcsak izgalmas ünnepi programokból, Swing à la Django-koncertből, Tűzmadarak showból és gyerekeket szórakoztató meseszínházból sem.

1221 Budapest, Anna utca 7. | Facebook 

Törley
Törley Pezsgőmanufaktúra (Facebook)

Budapest Beer Week (2022. szeptember 7-11.)

Idén négy napon át, szeptember 7. és 11. között ismét sokak kedvence, a folyékony kenyér kerül főszerepbe a fővárosban, a Budapest Beer Week eseménysorozatának köszönhetően. A nemzetközi sörfesztiválon több mint 40 sörfőzde képviselteti magát a világ minden tájáról, így biztosan nem maradtok szomjasak. A sörkóstolással egybekötött izgalmas programok és élőzenés koncertek Budapest különböző pontjain zajlanak majd, a belváros szívében. Egy biztos, a fesztiválon mindenki találhat magának kedvére való elfoglaltságot, a kóstolónapok mindegyike pedig fergeteges afterpartyval zárul. Jegyek még elérhetőek az esemény honlapján!

1117 Budapest, Öböl utca 1. | Facebook

Budapest Beer week
Budapest Beer Week (Facebook)

Budapest Borfesztivál (2022. szeptember 8-11.)

A szeptember 8-tól 11-ig tartó borfesztiválé a legszebb díszlet a fővárosban. Az impozáns Budavári Palota környéke méltó helyszínt biztosít a 4 napos rendezvény számára, ami szokás szerint különleges programokkal és meglepetésekkel, elismert kiállítókkal és minőségi boraikkal készül lenyűgözni.

Food Truck Show // Kincsem Park (2022. szeptember 9-11.)

Nemzetközi ló- és agárversenyt szerveznek szeptember 9-től a Kincsem Parkban, amelynek izgalmas gasztronómiai hozadéka a Portugália, Brazília, Angola és a Zöld-foki-szigetek gasztronómiáját bemutató Food Truck Show. Az ételeket és italokat egységes áron lehet megkóstolni, emellett bazársor is lesz.

1101 Budapest, Albertirsai út 2-4. | Facebook 

Food Truck Show Budapest
Food Truck Show Hungary (Facebook)

Újpesti BorVíkend (2022. szeptember 9-11.)

Ismerkedjetek meg a hazai borvilág kiváló borászataival, pincészeteivel és borászaival! Mindebben segítségetekre lesz az ötödik alkalommal megrendezett Újpesti Borvíkend, a IV. kerület szívében. Finom borok, kellemes dallamok és jó falatok – mindez egy helyen. Adjátok át magatokat a kulináris élvezeteknek az idén kibővült streetfood-udvarban és válogassatok hazánk legszebb kézműves alkotásai közül, miközben élő jazz-zene szól a háttérben. Azért a kicsikre is gondolnak, akik kiélhetik magukat a játékszigetek egyikén.

1042 Budapest, Szent István tér | Facebook

Újpesti Borvíkend
Újpesti Borvíkend (Facebook)

Vegan Weekend Market (2022. szeptember 10-11.)

A Westend Tetőkertje vegán konyhai alapanyagok, ételek, italok, CF termékek és kézműves csecsebecsék lelőhelyévé változik szeptember 10-11-én. Az őszi közösségi piacon sütiket és szendvicseket, chiliszószokat, vegán szappanokat, mennyei szörpöket, kenegetős és tunkolós finomságokat szerezhettek be.

1062 Budapest, Váci út 1-3. | Facebook

Vegan Weekend Market
Westend Tetőkert (Facebook)

Csak a Mentes Őszi Fesztivál (2022. szeptember 17-18.)

Hatvannál is több kiállító, előadások és workshopok, kedvezményes vásárlás, újdonságok és ingyenes kóstolási lehetőségek miatt érdemes kilátogatni szeptember 17-18. között a BOK Csarnokba. A Csak a Mentes emellett segítőkész közösséggel és sok-sok hasznos tanáccsal várja az ételérzékeny vásárlókat.

1146 Budapest, Dózsa György út 1. | Facebook

Csak a Mentes
Csak a Mentes (Facebook)

FIESTA EN WESTEND (2022. szeptember 23-25.)

Szeptember 23. és 25. között megtapasztalhatjátok, milyen is az utánozhatatlan latin-amerikai hangulat, mindezt a város legtetején, a Westen Tetőkert ölelésében. Forró ritmusokkal, ízletes ételekkel és hűsítő italokkal készülnek, akik pedig a gasztronómiai élmények mellett a latin-amerikaiak kultúrájába is betekintést nyernének, ne hagyják ki az ezzel kapcsolatos workshopokat sem, ahol elkészíthetitek életetek legjobb margharitáját és megismerhetitek a koktélok történetét. A belépés ingyenes, további információkért pedig kövessétek a Westend Tetőkert Facebook-oldalát!

1062 Budapest, Váci út 1-3. | Facebook

Fiesta Westend
Westend Tetőkert (Facebook)

Édes Napok Budapest (2022. szeptember 30. – október 2.)

Szeptember 30. és október 2. között újra Édes Napok Budapesten! A szabadtéri desszertmennyország ezúttal is ellenállhatatlanul finom kézműves bonbonokkal és sok-sok édes élvezettel fogja elkényeztetni az ízlelőbimbókat. A fesztivál és szakvásár a Szent István téren, a Bazilika előtt várja látogatóit.

1051 Budapest, Szent István tér | Weboldal

Édes Napok
Édes Napok (Facebook)