Szeptemberben kerül a mozikba az év egyik legjobban várt magyar vígjátéka

A tavaly megjelent és nagy sikert aratott Nagykarácsony alkotóinak új filmje, a Nyugati nyaralás egy 80-as években játszódó krimivígjáték, Pokorny Lia és Mészáros Máté főszereplésével.

A történet szerint Maurer Gyuri (Mészáros Máté) ügyes, veszprémi autószerelő, családjával a Riviérára készülnek nyaralni, ám a négy útlevél helyett csak három érkezik meg. Gyuri azonban elszánt, és kölcsönveszi egy disszidens magyar nála hagyott autócsodáját.

A német verdával és papírokkal a nyugatra igyekvő magyarok helyett nyugatról érkező turisták lesznek, akik a legnagyobb luxust élvezhetik a Balatonnál. Nem is sejtik, hogy a „kölcsönvett” autóval egyenesen a hidegháborúba hajtanak bele. A Nyugati nyaralás című krimivígjátékkal visszautazunk a 80-as évekbe, a retro feeling pedig egyszerre ébreszt nosztalgiát és nevetteti meg a nézőket.

A film további szereplői között olyan neveket említhetünk, mint az Akik maradtak című filmből ismert Szőke Abigél, Tóth Mátyás, Szervét Tibor, Péterfy Bori és a Besúgó című sorozat egyik főszereplője, Patkós Márton, de egy-egy jelenet erejéig a Carson Coma frontembere Fekete Giorgio is feltűnik majd a filmvásznon.

Tiszeker Dániel és Lévai Balázs filmje, a Nyugati nyaralás 2022. szeptemberben 15-én kerül a hazai mozik kínálatába. Akik pedig premier előtt szeretnék megtekinteni, azok megtehetik a 18. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon szeptember 13-án, 18 órakor.

Íme a Nyugati nyaralás első előzetese egy kis kedvcsinálónak:

Mutatjuk, mely magyar filmeken lehet még egy jót nevetni: