Grandiózus gasztroünnep elevenedik meg Veszprém ligetének árnyas lombjai alatt

Árnyas lombok alatt, a Séd patak partján, egy 18. században épített templom és romkert természetes díszletében rendezik meg szeptember utolsó napjaiban a Balaton Wine&Gourmet nagyszabású gasztronómiai rendezvénysorozatot.

Szeptember 29. és október 2. között rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program legnagyobb szabású gasztronómiai eseményeként a Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozatot.

A Veszprémvölgy egyedülálló környezetében négy napon át tartó, minőségi ételeknek és italoknak szentelt ünnepen a régió legjobb éttermei és borászatai mutatkoznak be.

A közönségprogramok – nagyszínpadi látványbemutatók, vezetett kóstolók és minőségi kiállítók – mellett szakmai workshopok, mesterkurzusok, valamint két vendégország, Japán és Spanyolország kulináris különlegességei is várják majd a látogatókat.

A hiánypótló és hagyományteremtő céllal induló gasztroünnep házigazdája Gianni Annoni lesz.

A Balaton Wine&Gourmet a Veszprém-Balaton régió kulináris örökségét, borászati hagyományait és étkezési kultúrájának egyre izgalmasabb jelenét mutatja be.

Ez lesz a régió egyetlen „terroir” szemléletű borászati fesztiválja, ahol mind a hat balatoni borvidék és az összes borászati irányzat – vagyis a hagyományos, az újhullámos, a biodinamikus és a natúrbor – egyszerre jelenik meg.

Szeptember végén tehát illatok, ízek és élmények kerítik hatalmukba az érdeklődőket a Veszprémvölgy árnyas, nyárvégi ligetének fái között, annak egyedülállóan csodás természeti és épített környezetében.

Jegyeiteket erre a linkre kattintva vásárolhatjátok meg.