Elismert francia kvartett ad ingyenes lépcsőkoncertet Budapesten

Augusztus 28-án a Cziffra100 programjában igazi különlegességként egy új, sokoldalú és energiával teli francia vonósnégyes búcsúztatja a nyarat a MOMkult Klassz.Lépcső programsorozatának keretében.

A nézők a lépcsőkön ülve hallgathatják az ingyenes koncertet. Fotó: MOMkult Facebook

A 2017-ben alapított Le Quartour Elmire rangos nemzetközi versenyeken alapozta meg hírnevét, széles repertoárjukkal számos stílusban otthonosan mozognak, ingyenes budapesti koncertjükön pedig a kvartettirodalom három nagy állomását villantják fel, műsoron Haydn, Schumann és Webern műveivel. Igazi nyáresti klasszikus program, amit bátran ajánlunk mindenkinek!

Le Quartour Elmire

A Le Quartour Elmire budapesti koncertjén a kvartettirodalom három nagy állomását villantják fel. A műfaj kezdeti évtizedeit Haydn utolsó, érett és kiteljesedett sorozatának egy művével idézik fel. A romantikus továbbfejlődést Schumann ösztönös, csupán 1-2 hét alatt komponált A-dúr vonósnégyesével szemléltetik, majd a szeriális zene mestere, Webern rendkívül tömör, ám bagatellnek korántsem mondható hat tételével zárják a koncertet. A díjtalan, szabadtéri koncert helyszíne a MOMkult előtti Sirály sétány nagylépcsője. (Esőhelyszín: MOMkult Kupolaterem.)

A Le Quartour Elmire ingyenes koncertje augusztus 28-án, 6 órakor kezdődik a MOMkult melletti lépcsősornál.

A Cziffra 100 programsorozata és Balázs János művészeti vezető elhivatottan támogatja a fiatal tehetségeket. A Cziffra100 programsorozatban több ízben léptek fel fiatal művészek, bemutatkozva a koncertlátogató közönségnek, ahogy az emlékév egyéb hazai és külföldi helyszínein is számos ifjú és feltörekvő tehetséget ismerhettek meg a koncertlátogatók.

A Cziffra100 további koncertjeiről a cziffra100.com-on tájékozódhatnak.