5800 tő levendula társaságában pihenhetünk Budapest első levendulaparkjában

Újpesten, a Szilas-patak partján került kialakításra a főváros első levendulaparkja, ahol a káprázatos virágok mellett számos pihenőalkalmatosság is helyet kapott.

Fotó: ujpest.hu Facebook-oldala

Mostantól már arra is lehetőségünk nyílik, hogy nem kevesebb, mint 5800 tő, andalító levendula társaságában, lila padokon pihenhessünk egy nagyot Újpest levendulaparkjában. A Szilas-patak partján kialakított zöldterületen a levendulák mellett 1400 további évelő növény is helyet kapott.

Fotó: ujpest.hu Facebook-oldala

A parkban sétálóösvény és szelfipontok kerültek kialakításra, pihenni pedig a levendulalila padokon, fehér ülőkavicsokon nyílik lehetőség a pergolák alatt.

Fotó: ujpest.hu Facebook-oldala

A mindenki számára nyitott, ingyenesen látogatható park ideális helyszín kellemes sétához, beszélgetéshez, vagy egyszerűen csak egy kis pihenéshez. A terület estére sem zár be, hiszen a parkba telepített 5 napelemes térlámpának köszönhetően sötétedés után is biztonságos.

Fotó: ujpest.hu Facebook-oldala

Külön jó hír, hogy a park elvirágzott és lemorzsolt levendulavirágai sem vésznek kárba: a tervek szerint az Újpesti Szociális Foglalkoztató megváltozott munkaképességű munkatársai fogják illatzsákokba csomagolni, melyeket aztán szétosztanak a helyi lakók között.

További látnivalók a sokszínű Újpesten: