Két országot, három folyót és egy különleges alagutat szel át a Dunakanyar futóversenye

3 folyó, 2 ország, 3 híd és 1 alagút: ez a Duplakanyar futóverseny, mely a Duna alatt, fölött és mellett nyújt egyedi élményt a versenyzőknek.

A második alkalommal, idén szeptember 10-én megrendezésre kerülő Duplakanyar futóverseny a Dunakanyar bal és jobb partján lévő településeket fogja össze, és bemutatja ennek a tájegységnek és az érintett szlovák területeknek a szépségét.

A természeti adottságok mellett történelmi és szakrális helyek sokaságát érintve nyújt egyedi élményt a résztvevőknek: látható többek között Esztergomban a Bazilika, a visegrádi vár, a Salamon-torony, Szobon a Luczenbacher-kastély, míg természeti látnivalók közül a Dunakanyar, a Burda-hegység, a Pilis és a Börzsöny, a Duna, az Ipoly és a Garam-folyók teszik különlegessé a versenyt.

blank

A nevezés rövidtávra 14 éves kor alatt ingyenes, továbbá a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a frissítő- és váltópontok feltöltésére, így banánt, almát, müzliszeletet, csokit, ropit, üdítőt, magnéziumos vizet és kólát tudnak magukhoz venni a versenyzők.

A kezdő és finisher csomagok szintén tartalmaznak erőnléthez szükséges termékeket, valamint pólót, emlékérmet, illetve emléklapot, míg a futás előtti bemelegítést Katus Attila vezeti.

blank

Az indulók három táv közül választhatnak, az egyéni nevezés mellett, hosszútávon lehetőség van több fős csapatok részvételére is.

A rövidtáv 5, valamint 12 km, míg a Szlovákián, a Duna bal és jobb partján áthaladó hosszútáv 62 km-t ölel fel. Mindhárom távot teljesítők áthaladhatnak a Duna alatt, a DMRV Zrt. 550 méter hosszú közműalagútján Nagymarosnál, illetve Visegrádnál.

További információt a versenyről és a nevezés részleteiről az Aktív Dunakanyar weboldalán találtok.