5 ingyenes szabadtéri koncert Budapesten augusztusi estékre

A nyár utolsó hónapja jobbnál jobb élőzenei koncerteket tartogat a fővárosban, melyek ráadásul sok esetben teljesen ingyenesen fűszerezik meg a fülledt, augusztusi estéket.

Fran Palermo Quartet

Az Eötvös10 szervezésében számos szabadtéri koncert és izgalmas program elevenedik meg idén nyáron a VI. kerületi Hunyadi téren, melyek nagy többségét ingyenesen látogathatjuk. Az egyik legnagyobb közönségsikernek örvendő eseménysorozatuk a Hunyadi Underground, amely keretében az alternatív zenei szcéna képviselői szórakoztatják a közönséget a köztéren. Augusztus 4-én például a méltán népszerű Fran Palermo lép színpadra, méghozzá szokatlan felállásban, ezúttal ugyanis csak négyen zenélnek majd.

2022. augusztus 4., Hunyadi tér

Bohemian Betyars

Minden kedden és szerdán élő, ingyenes koncertek veszik le az Akvárium közönségét a lábáról, egészen szeptember végéig. A magyar könnyűzenei élet valamennyi képviselője megfordul az Erzsébet téri szabadtéri színpadon idén nyáron, az egyik legjobban várt augusztusi esemény pedig kétségkívül a Bohemian Betyars hamisítatlan örömzenéje lesz augusztus 9-én. A mindig energikus banda stílusokon átívelő dalai egyaránt vonzzák a folk, a cigányzene, a punk és a pop rajongóit, akik ezúttal a fővárosban gyűlhetnek össze.

2022. augusztus 9., Akvárium Terasz

Fotó: sinco

Pacsek-Radics-Neményi Trió

Ferencváros is otthont ad néhány nyári szabadtéri koncertnek, melyeket általában a IX. kerület szíveként emlegetett Ferenc téren vagy a nemrég felújított Bakáts téren rendeznek meg. A 4-6 villamos Mester utcai megállójától mindössze néhány perc sétára található hangulatos Ferenc téren számos kiváló zenész megfordul idén nyáron, augusztus 4-én például a Giusto Vonósnégyes, míg augusztus 11-én a Pacsek-Radics-Neményi Trió ad felejthetetlen koncertet. Utóbbi akusztikus hangzásvilágban újragondolt LGT-dalokkal fűszerezi meg a balzsamos nyárestét.

2022. augusztus 11., Ferenc tér

Falusi Mariann

Újlipótváros zöld központjába, a Szent István parkba is érdemes ellátogatni a nyári estéken, hiszen a lemenő nap fényében ismert magyar előadók és együttesek okoznak néhány örömteli pillanatot a parkban andalgóknak. Augusztus 14-én Falusi Mariann hozza el Visszapillantó című műsorát a Duna-parti szabadtéri színpadra, amely során sírós-nevetős, együtt éneklős magyar dalokat énekel az egybegyűlt közönségnek, kiszínezve őket személyes történetekkel. Az ingyenes koncert 7 órakor kezdődik.

2022. augusztus 14., Szent István park

Fotó: Falusi Mariann Facebook

Los Orangutanes

Három év kihagyás után ismét megrendezésre kerül az Óbudai Sörfesztivál a Fő téren, amelynek első napján megtáncoltatja a közönséget a cumbia zenei stílus magyar helytartójaként számontartott Los Orangutanes. A banda egyes tagjai más-más ismert együttesben zenélnek, így pontosan tudják, hogyan perdítsék táncra a nagyérdeműt. Koncertjeiken nem is kell sokáig győzködniük a jelenlévőket, hiszen élettel teli ritmusaikat hallva láb nem marad nyugton.

2022. augusztus 26., Óbudai Sörfesztivál

Fotó: Barcsik Géza

Besh o droM

Augusztus 28-án, vasárnap rendezik meg a XIII. kerület legrégebb óta futó eseményét, az idén harmincadik évfordulóját ünneplő Angyalfolki Utcabált. A Dagály utcát élettel megtöltő rendezvény idei tematikája a kilencvenes évek, aminek kapcsán vásári forgatag, retró ételek és hagyományőrző kézműveskedés várja az érdeklődőket. Az est fénypontjaként táncra hív az 1999-ben alakult, egyedi hangzásvilágú Besh o droM zenekar, a magyarországi világzene kimagasló alakja.

  1. augusztus 28., Dagály utca (XIII. kerület)
Fotó: Ajtay Zoltán/Besh o droM Facebook

Nyitókép: Bertók Kriszti/Akvárium Klub Official Facebook