5 tóparti teraszos hely Budapesten, ahol hűsölhetünk egy jót a nyári hőségben

Az elkövetkezendő napokban is nyári hőség, 30 fok feletti hőmérséklet várható. Mutatunk is néhány helyet a fővárosban, ahol nagyot hűsölhetünk a kánikulában.

Buttler Terasz

Tavasztól egészen őszig élvezhetitek az Orczy-tó partján kialakított, hangulatos Buttler Terasz adta lehetőségeket. A kellemes környezethez nagy mértékben hozzájárul a nyitott, de mégis árnyékos, kétemeletes terasz, ahol még a nyár legmelegebb napjait is könnyebben ki lehet bírni. Rendeljetek egy frissítő, frissen facsart narancslevet és gyönyörködjetek az Orczy-park izgalmas növény- és állatvilágában.

1083 Budapest, Ludovika tér 2.

Fotó: Orczy Summer Chill Facebook

Hemingway Étterem

Amennyiben a hűsölés mellett egy kis lelassulásra is szükségetek lenne a rohanó hétköznapokban, akkor a város szívében, a Feneketlen-tó partján található Hemingway Étterem a nektek való hely. Kínálatukban a magyar és nemzetközi konyha remekeivel találkozhattok, amelyeket közvetlenül a tóra néző, békés teraszukon fogyaszthattok el. Sőt, náluk még a családosokra is gondolnak, hiszen vasárnap délben családbarát kedvezményekkel és programokkal készülnek nektek.

1113 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 2.

Fotó: Hemingway Étterem Facebook

Kacsintó

Nemrégiben egy bisztróval is kiegészült a főváros legújabb ökoparkja, az Árpád híd tövében kialakított Vizafogó Park. A különleges formájú, vízparti étterem a közeli tó lakói után a kedves hangzású Kacsintó nevet kapta, kikapcsolódáshoz pedig tökéletes helyszínnek bizonyul a mindennapokban, főként a nyári hőségben. Válogassatok alkoholos vagy alkoholmentes frissítőik közül és hűsöljetek egyet a teraszon, miközben egy finom sonka- és sajttálról csipegettek.

1138 Budapest, Párkány utca 39-41.

blank
Fotó: Kacsintó Facebook

Robinson Étterem

A Robinson Étterem története egészen 1989-ig nyúlik vissza, az évek alatt számtalan híresség megfordult náluk, népszerűsége pedig azóta is töretlen. Ez annak is köszönhető, hogy a Városligeti-tó partjára építették, ahol minden napszakban különleges látványban lehet részünk a tópart, a park és a Vajdahunyad vára triójának köszönhetően. A mesés helyszín tehát adott, a Robinsonnál azonban tudják tetézni az élményt, az itt kapható hazai, valamint nemzetközi ételek mennyei választékával.

1146 Budapest, Városligeti tó

blank
Fotó: Robinson Restaurant Facebook

A Guttmannhoz

Ne aggódjatok, Kőbánya szívében sem maradtok hűsölési lehetőségek nélkül idén nyáron. A Guttmannhoz egy, az Újhegyi-tó partjára épített fa házikó, amelyhez egy hangulatos kockásterítős asztalokkal díszített terasz is társul, a vízpart adta lágy szellő mellett. Itt gond nélkül élvezhetitek a jó időt, egymás, na meg a cseh kisüzemi sörök és minőségi alapanyagokból készült ételek és italok társaságában.

blank

1108 Budapest, Újhegyi út 8-12.