Világsztárok érkeznek júliusban a VeszprémFestre

Világklasszis zenészek érkeznek idén nyáron Magyarországra, hogy a július 11. és 16. között megrendezésre kerülő VeszprémFest színpadán kápráztassák el a közönséget.

Diana Krall – 2022. július 11. – História Kert

A VeszprémFest nyitónapján a kétszeres Grammy-díjas jazzénekes, zongorista és zeneszerző, Diana Krall lép színpadra. A kanadai születésű művésznő a világ legkeresettebb női jazzelőadója. Eddig ötször járt Magyarországon, 2013-ban zajos sikert aratva a VeszprémFesten is fellépett.

Jamie Cullum – 2022. július 12. – História Kert

Július 12-én az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművésze, a jazzt, a popot és a rockot egyedi megközelítésben ötvöző Jamie Cullum lesz a fesztivál fellépője. Cullum 2016-ban már járt Veszprémben, akkor a Veszprém Arénában adott felejthetetlen hangulatú koncertet, ami egyébként a zenész első magyarországi fellépése volt.

Ana Moura – 2022. július 13. – História Kert

A fesztivál harmadik napján a világ legsikeresebb fado előadója, Ana Moura áll közönség elé. Portugália talán legszebb zenei hagyományát, a melankolikus, keserédes stílust képviselő művész bejárta a világot, de 2007-ben fellépett a Rolling Stones-szal is Lisszabonban, és együtt dolgozott Prince-szel is, aki akkora rajongója lett, hogy 2011-ben inkognitóban megnézte az énekesnő fellépését a Sziget Fesztiválon.

Gipsy Kings – 2022. július 14. – História Kert

Július 14-én a flamenco-salsa-pop legenda, Nicolas Reyes énekes vezetésével a Gipsy Kings játszik. Az együttes tagjai 1988-tól a műfaj világsztárjainak számítanak, az elmúlt három évtizedben uralták a World Music-listákat. Összesen 13 stúdióalbumuk jelent meg, melyekből több mint 14 millió darabot adtak el világszerte. 2013-ban másodízben nyerték el a legjobb világzenei album Grammy-díját.

ZAZ – 2022. július 15. – História Kert

Az ötödik napon a jazz, a soul és a francia sanzon stíluskeverékében éneklő francia sztár, ZAZ koncertjét élvezheti a közönség. 2010-ben jelent meg első albuma, a Zaz, amelyről a Je veux című dal bombasiker lett. Ötödik, legújabb stúdióalbumát a világjárvány ideje alatt készítette, és októberben jelentette meg, ISA címmel.

James Blunt – 2022. július 16. – Veszprém Aréna

A fesztivál zárónapján a brit szupersztár, James Blunt ad koncertet. Az énekes 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet című Európa-turnéjának keretében lép fel Veszprémben.

blank

Jamie Winchester – 2022. július 15. és 16. – Jezsuita Templomkert

A nagyszínpados programok mellett július 15-én és 16-án a Jezsuita Templomkertben Jamie Winchester koncertezik, aki két este, két hangszerelésben, két különböző programot mutat be a közönségnek.

Bővebb infó és jegyvásárlás: veszpremfest.hu