Világelső vörösborral büszkélkedhet a villányi lankák ölelte Jammertal Borbirtok

A villányi lankák ölelte Jammertal Borbirtok beírta magát a világelsők közé, hiszen díjnyertes vörösboruk abszolút győztesként nyert a rangos, nemzetközi versenyen.

Maria Skłodowska, Arthur Ashe és a Jammertal Borbirtok. Mi a közös bennük? A saját területükön úttörőkként előítéleteken nyugvó sztereotípiákat romboltak le.

„Nőknek nem való a tudomány.”
Maria Skłodowska, vagy ahogyan a nagyközönség sokkal jobban ismeri, Madame Marie Curie első nőként 1903-ban elnyerte a fizikai Nobel-díjat, majd 1911-ben a kémiai Nobel-díjat.

„A tenisz a fehér ember sportja.”
Arthur Ashe volt az első afroamerikai, aki Grand Slam tornát nyert 1968-ban (US Open), majd 1975-ben meghódította a konzervatív Wimbledont is.

„A magyar vörösbor messze van a világelittől.”
A Jammertal Borbirtok a Concours Mondial de Bruxelles 2021 borverseny legmagasabb pontszámát érte el a vörösborok kategóriájában, mintegy 7.500 versenytársa előtt – abszolút győztesként – a Cassiopeia Merlot 2015 tételével.

672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem ellenére (természetesen voltak még ausztrál, dél-afrikai, észak-amerikai és egyéb érmesek is), magyar bor nyerte el a Grand Gold Medal Revelation Red Wine díjat.

Ez az eredmény visszaigazolta, hogy a Villányi borvidék terroir-ja alkalmas világelitbe tartozó vörösborok készítésére jó koncepció és professzionális hozzáállás mellett.

Az elsöprő sikerről a Jammertal Borbirtok így mesélt:

„Maria Skłodowska-Curie és Arthur Ashe után női tudósok és afroamerikai teniszezők sora ért el kimagasló sikereket. Mi is reméljük, hogy világelső vörösborunk kinyitotta a gátat, és a jövőben hasonló megítélésű vörösborok sora születik Villányban.

Bebizonyítottuk, hogy a borvidék adottságai megvannak világszínvonalú borok készítéséhez, a képességeket kell hozzáfejleszteni.

Áttörésünk nem előzmények nélkül történt. Az elmúlt évtizedben különböző nagy presztízsű nemzetközi borversenyekről arany- és nagyarany érmek tucatjait hoztuk el.

blank
Kövesdi Zsófia főborász és Nagy Zsolt szőlészeti igazgató.

Boraink minősége híven tükrözik a birtok minden egyes szakértő munkatársának a hozzáadott értékét, Kövesdi Zsófia főborász és Nagy Zsolt szőlészeti igazgató erőfeszítéseit.

Kifejezetten az igényes magyar piac számára fejlesztettünk ki egy magas színvonalú termékcsaládot, a Jammertal-sorozatot. Emellett szívből ajánljuk, hogy a rozé kedvelői próbálják ki és hasonlítsák össze partnereink, a Lidl, a Spar és az Auchan számára saját igényeik szerint külön-külön személyre szabottan készített rozé borainkat.

blank

És ne feledkezzünk el a kizárólag kékfrankos szőlőből készült Pink Panther 2021-ről sem, mely webshopunkban vásárolható meg.

A bor lelke a szőlő. Világelső vörösborokat csak a legmagasabb minőségű kékszőlőből készíthetünk. Ezért joggal hangoztatjuk:

Villány tesz bennünket naggyá!”