5 kihagyhatatlan szabadtéri színházi előadás Budapesten és környékén júniusra

Idén nyáron sem maradunk színház nélkül Budapesten és környékén, ugyanis számos kiváló előadást mutatnak be szabadtéren a szezonban. Zenés komédiáktól egy alternatív Shakespeare-átiratig íme júniusi kedvenceink!

Anconai szerelmesek

Húsz különböző programot kínál az idén immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Mézesvölgyi Nyár szabadtéri fesztivál Veresegyházon. A Veres 1 Színház szervezésében megvalósuló rendezvény a színházművészet rendkívül széles palettáját vonultatja fel. Lesz krimi, vígjáték, bohózat, táncjáték és musical, valamint kocsmaária is. A komédiakedvelőknek az Anconai szerelmesek c. zenés előadást ajánljuk, amelyben a magyar humor kéz a kézben jár a hetvenes évek legnépszerűbb olasz slágereivel.

Sz.: Buch Tibor, Csáki Edina, Fésűs Nelly, Dósa Mátyás, Molnár Nikolett

R.: Szilágyi Annamária

2022. június 29. 20:30, Mézesvölgyi Nagyszínpad

Fotó: Amál Foto

Apácák

A tavalyi évben először, rendhagyó jelleggel megrendezett Szabadtéri Játékok a Skanzenben nevű nagysikerű eseménysorozat idén nyáron is visszatér Szentendre első számú szabadtéri múzeumának színpadára, ahol június 17. és 26. között mintegy hat előadással várják a kikapcsolódni vágyó nézőket. Június 24-én például a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház hozza el Apácák c. zenés komédiáját a szentendrei közönségnek, amelyet látva egészen biztos, hogy nem maradunk nevetőkönnyek nélkül!

Sz.: Vándor Éva, Kökényessy Ági, Németh Anna, Simon Kata, Házi Anita

R.: Kökényessy Ági

2022. június 24. 20:30, Szentendrei Skanzen

Churchill és Garbo

Nagy-Kálózy Eszter és Hegedűs D. Géza alakításában Winston Churchill és Greta Garbo véletlen találkozása elevenedik meg a közönség előtt. A kölcsönös csodálat felszínét feltépve mélyen emberi vallomásokig jutnak el saját magukról, szenvedélyes és szeretetteljes beszélgetések két nehéz ember között, akik az életük egy adott pontján közel kerülnek egymáshoz. A tavalyi nagy sikerű Két pápa után egy újabb Rózsavölgyi-produkció a Zsámbéki Nyári Színházban, először szabadtéren.

Sz.: Hegedűs D. Géza, Nagy-Kálózy Eszter, Csiby Gergely

R.: Hegedűs D. Géza

2022. június 17. 20:00, Zichy-kastély, Zsámbék

blank

KŐSZÍVŰ – A Baradlay-legenda

A tavalyi nagysikerű Puskás-musical után idén újra összeálltak az előadás alkotói, hogy ebben a nyári szezonban színpadra álmodják Jókai Mór híres regényét, A kőszívű ember fiait. Az ősbemutató helyszínéül ismét a Margitszigeti Szabadtéri Színpad szolgál, és a színészgárda sem marad alul tehetségben a tavalyiakkal szemben. A szabadságharc idején játszódó történetben olyan egyetemes emberi értékek rajzolódnak ki, mint a szerelem, az önfeláldozás és a becsület.

Sz.: Ember Márk, Fehér Tibor, Gubik Petra, Polyák Lilla, Veréb Tamás

R.: Szente Vajk

2022. június 17., 18. 20:00, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

blank

Shakespeare-parafrázis

A Városmajori Szabadtéri Színpad tavaly bemutatott saját produkciója, az Ahogy teccik – nemtragédia a járvány okán szociálisan elszigetelt fiatalokra fókuszált. Az elsősorban középiskolásokat célzó zenés színházi előadás, melynek zenei vezetője Beck Zoltán, a 30Y zenekar alapítója, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékának átirata. 22 fiatal néz szembe Shakespeare kaleidoszkópján keresztül saját ábrándjaival, szorongásaival. Menekülnek, mert szerelmesek az igazságba, a tisztességbe, a tisztaságba, de leginkább a szerelembe. Ez a történet most az övéké, a mai fiataloké.

Sz.: A Pesti Magyar Színiakadémia hallgatói

R.: Halasi Dániel

2022. június 7. 19:00, Városmajori Szabadtéri Színpad

blank