Hétvégente újra nosztalgiavillamosok közlekednek Budapest utcáin

Május 7-étől minden szombaton és vasárnap nosztalgiavillamosokkal csábítgatnak bennünket időutazásra.

Fotó: bkk.hu

Szombattól kezdve, hétvégente újra kigördülnek pihenőikből a BKK ikonikus nosztalgiavillamosai. Május 7-én egy eredeti állapota szerint felújított, 114 éves, barna, favázas 611-es villamossal, míg vasárnap egy Hollandiát is megjárt, a 70-es évek világát idéző, ámde 1906-os gyártású, 2624-es acélvázas, kéttengelyes villamos-motorkocsival találkozhatnak az utazni vágyók.

Fotó: bkk.hu

Az N19-es jelzésű nosztalgiajáratok 15 órától 21:30-ig a belváros és Óbuda között, valamint a Deák Ferenc tér–Szent Gellért tér–Batthyány tér–Katinyi mártírok parkja útvonalon közlekednek. A járműveken olyan vezetőkkel és kalauzokkal találkozhatnak az érdeklődők, akik lelkesen és kedvesen mesélnek majd a régi járművekről és akár azt is megengedik, hogy a végállomáson csengessetek egyet a villamos csengőjével.

További jó hír, hogy a nosztalgiavillamosok csak a kezdet, a nyári szünetben gurulnak majd Budapest utcáin retrotrolik és retrobuszok is.

blank
Fotó: bkk.hu

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK értékesítő pontjain, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is.

További információk, jegyárak és tudnivalók a BKK honlapján érhetők el.