Kibővített terekkel és sztárfellépőkkel indítja idei szezonját a Dunán ringatózó PONTOON

Hihetetlen, de már a hetedik szezonját kezdi idén a Lánchíd tapintható közelségében horgonyzó, kulthellyé vált Pontoon. Természetesen a 2022-es szezonból sem hiányozhatnak az újdonságok, a délutáni chill, a kávé, a mexikói ízélmények, a magyar és külföldi fellépők, ahogy az első délutáni panorámás koccintástól ébredő Budapestig tartó vigalom sem.

Fotó: Bertók Krisztina/Pontoon

Kibővített terek, kimaxolt dunai élmény

Vissza sem tudjuk már idézni azokat a nyarakat, amikor nem volt velünk a Pontoon. Szerencsére nem is kell, hiszen ebben a szezonban immár hetedjére kémlelhetjük tőlük a napnyugtát és köszönthetjük náluk a napfelkeltét. A Lánchíd pesti hídfőjénél horgonyzó hajó esetében idén a tér maximális kihasználásával, sok fejlesztéssel folytatódik a nyár és vele együtt az ingyenesen látogatható bulik, koncertek és koccintások végeláthatatlan sora.

Fotó: Bertók Krisztina/Pontoon

Ennek megfelelően a hajó alsó szintjét teljesen átalakították, annak érdekében, hogy kimaxolják a dunai helyszínt és hogy több hely legyen a dunai Pontoonozásra: adva lesz tehát minden a szellős teraszhoz, a chill-zónához, ahogy a kényelmes tánctérhez is.

Fiesta mellé mexikói ízélmények

Mostantól egy tapodtat sem kell mozdulnunk a hajóról, ha megéheznénk, hiszen helyben nyűgöznek majd le a mexikói street foodok. Az igényekre reflektálva a Pontoon saját ételfelhozatalt kap, ugyanis a hajóra költözik a La Cabina mexikói konyhája: a limonádé vagy a Tubi-szóda limecikkelyét bűntudat nélkül facsarjuk majd rá a vagány tacókra és quesadillákra.

blank
Fotó: Bertók Krisztina/Pontoon

Ez a műfaj nemcsak azért kedves, mert sokan vagyunk, akik szeretjük, de a mexikói falatokkal szépen meg lehet ágyazni a long drinkeknek, jól passzol hozzájuk a sör és a minden nap 16 órától kezdődő fiesta.

A hangulat a régi

A tavalyi rövidebb idény után idén szerencsére már áprilistól megkezdődik a tavasztól kora őszig tartó Pontoon-fesztivál. A hangulat tehát marad a régi, a Pontoontól megszokott színes zenei felhozatal pedig folytatódik: helyet kapnak akusztikus koncertek, jammelések, a simogató jazz, old school hiphop, zúzósabb elektronikus zene, daytime bulik, de nem marad majd az állandó hétindító program, a CigányKeddV sem.

blank
Fotó: Bertók Krisztina/Pontoon

Mindennap délután 16 órától indulnak a Pontoon-napok, az elmúlt évek kulturális koplalása után pedig a szervezők minden követ megmozgattak, hogy nemzetközi fellépőket, DJ-ket, együtteseket is elhozzanak a Lánchíd pesti hídfőjéhez.

Külföldi DJ-k és hazai fesztiválzenekarok

A 2022-es szezonban fellép többek között Quantic, Prins Thomas, Young Marco, Skatebard és Cinthie is, de mellettük számos nemzetközi fellépőt várnak még a hajóra.

A koncertek, bulik természetesen még mindig ingyenesek, ebből nem engednek, ahogy a tematikus estékből, napokból sem: folytatódnak a karibi-latin bulik, az italo-disco mulatságok, a naplementés acidjazz-pillanatok.

blank
Fotó: Bertók Krisztina/Pontoon

Az elkövetkező, egész nyáron tartó fesztiválon pedig számíthatunk Mörk, Obroni, LavaLava, Henri Gonzo, Funkyzeit, Adis Is OK, LAU, Mr. MSTRS, Sobekin, Pure Lust, WaTa, OIEE, Los Orangutanes, Slow Village dallamaira.