6 zsibvásár és bolhapiac Budapesten és környékén, ahol retro kincsekre lelhetsz

Zsibire, bolhapiacra járni valóságos életforma: múltidéző kincsek, emlékek után kutatni, megunt holmiknak új életet adni, árusokkal alkudozni nem is egy helyen van lehetőségünk Budapesten és környékén.

Bakancsos utcai bolhapiac

Szombat és vasárnap kora reggeltől kora délutánig a XVII. kerületi Madárdomb köz megtelik élettel és pavilonokból, asztalokról adják-veszik a kincseket és régiségeket. Az antiktól a retrón át a modernig különböző stílusok találnak itt új gazdát, de az sem meglepő, ha csere-bere útján lel új otthonra pár kincs.

1173 Budapest, Madárdomb köz

Fotó: Bakancsos Utcai Bolhapiac Facebook-oldala

Nagykőrösi úti használtcikk-piac (Ecseri)

Lehet, ha azt mondjuk Nagykőrösi út, sokaknak nem lesz ismerős a név, ha azonban azt, hogy Ecseri, onnan már mindenki tudni fogja, pontosan melyik bolhapiacra is gondolunk. Túlzás nélkül mondhatjuk, itt tényleg mindent megtalálhatunk, aminek valaha is keresésére indultunk, ráadásul a hét bármely napján.

1194 Budapest, Nagykőrösi út 156.

Fotó: piaconline.hu

Lőrinczi Bolhapiac

Hétfő kivételével minden egyes nap tárva-nyitva áll előttünk a pestszentlőrinci kincsesbánya, a Lőrinczi Bolhapiac ajtaja, mégis talán a szombati nap az, amikor kimondottan érdemes ellátogatni a XVIII. kerületbe, hogy részesei lehessünk a vásári kavalkádnak és a monumentális kínálatnak.

1183 Budapest, Regény utca

blank
Fotó: Lőrinczi Bolhapiac Facebook-oldala

Hegyvidéki Kipakoló

Minden hónap utolsó vasárnapján a XII. kerületi Városháza téren kerületi lakók portékái kerülnek középpontba, a Hegyvidéki Kipakolónak köszönhetően. Az egyszerre piac, garázsvásár és közösségi program a lehető legjobb lehetőség, hogy régi, vintage dolgok, új életre váró kincsek között válogassunk.

1126 Budapest, Böszörményi út 23-25.

blank
Fotó: Hegyvidéki Kipakoló Facebook-oldala

Budai Zsibvásár

„Ami az egyiknek kacat, az a másiknak kincs!” – szól a „budaörsi” Virágpiac területén szombaton és vasárnap megelevenedő Budai Zsibvásár jelmondata, ahol szinte minden standnál, asztalnál akad valami régiség, ritkaság, ami megállásra készteti az ember. Lelkes kincskeresőknek kötelező hétvégi program.

1112 Budapest, Budaörsi út 172-178.

blank
Fotó: Budai Zsibvásár Facebook-oldala

Szentendrei antik-bolhapiac és helyi kézművesvásár

A Bükkös-patak partján szerdánként és szombatonként tartott őstermelői piac egy-egy vasárnap alkalmával antik-bolhapiaccá avanzsál, ahol a megannyi múltidéző régiség mellett helyi kézművesek portékáival is megismerkedhetünk. A pontos időpontért érdemes Facebook-oldalukat rendszeresen figyelni.

Szentendre, Bükkös-patak partja

blank
Fotó: Szentendrei Vásártér – Hivatalos Facebook-oldala