Visszatér Budapest egykor közkedvelt attrakciója, a városligeti léghajózás

Látványos újdonsággal gazdagodik a Városliget, visszatér a parkba egy több mint 120 évvel ezelőtt is nagy népszerűségnek örvendő attrakció, a városligeti léghajózás.

A Ballon-kilátó látványterve

Ezt az évszázados hagyományt a Mimóza dombként ismert parkrész megújítása során elevenítik fel, ahol egy talajhoz rögzített, gázballon-kilátó is helyet kap, amely menetrendszerűen emelkedik majd a levegőbe. Fedélzetén 30 utassal és a pilótával akár 150 méter magasra is elér, ahonnan lenyűgöző kilátást nyújt a Városligetre és a fővárosra.

A Ballon-kilátó nevet kapó látványosság telepítése elindult, és idén május elejétől már birtokba is vehetik a látogatók.

A városligeti Ballon-kilátó egy talajhoz rögzített, hélium gázzal töltött léghajó, amely gyakorlatilag egy szabadtéri liftként működik majd, tehát nem hagyja el le- és felszállóhelyét, a Mimóza dombot.

Már épül a Ballon-kilátó a Városligetben / Fotó: Liget Budapest Facebook

A ballon mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, s szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre. Ebből a magasságból a látogatók tiszta idő esetén egész Budapestet és környékét megcsodálhatják madártávlatból.

Fedélzetén a pilóta mellett legfeljebb 30 utast szállíthat, életkori megkötés nélkül kicsik és nagyok egyaránt szabadon kipróbálhatják a repülés élményét.

A Ballon formája és színvilága – a Városliget Nagyjátszótéren lévő kistestvéréhez hasonlóan – Színei Merse Pál Léghajó című festményét idézi majd fel.