6 budapesti étterem, ami habkönnyű túrógombócokkal édesget magához

Mindenki szívében van egy féltve őrzött hely, ahol gyerekkorának legszebb túrógombócos élményeit dédelgeti. És bár tudjuk jól, hogy nehéz elszakadni ezektől a habkönnyű emlékektől, ajánlunk 6 kiváló budapesti éttermet, ahol kísérletet tehetünk erre.

Jardinette Kertvendéglő

A megelevenedett budai oázisban, a Jardinette Kertvendéglő gesztenyefáinak hűs árnyékában még a hagyományos, nagymamaféle szívvel-lélekkel készült, édes tejföllel tálalt túrógombóc is jóleső nosztalgiázásra hív. Olyanra, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk.

1112 Budapest, Németvölgyi út 136.

SZÉK Restaurant & Bar

Az Andrássy út első és egyetlen székely gourmet étterme, a SZÉK Restaurant & Bar túrógombócához az ízletes orda egyenesen Erdélyből érkezik, hogy pihe-puha pankómorzsában megforgatott habkönnyű fahéjas túrógombócként születhessen újjá, télen hűs tökmag-, nyáron kaporfagylalt ölelésében.

1061 Budapest, Andrássy út 41.

blank
Fotó: Németh Kriszti – Egy jó kép rólad

Pántlika

Nem hiányozhat a városligeti retro-bisztró, a Pántlika kínálatából sem a 30 éves erdélyi hagyomány alapján készülő túrógombóc, ami mellől sem a porcukor, sem a tejföl, sem a ropogós zsemlemorzsabunda nem marad el és amit szamócaöntettel varázsolnak felejthetetlenné. Vigyázat, valóságos időutazás!

1146 Budapest Városliget, (Hermina út 47-tel szemben)

blank

Monk’s Bistrot

Budapest történelmi belvárosában fesztelen atmoszférával, látványkonyhával, ételremekekkel és olyan klasszikusan habkönnyű túrógombóccal ajándékoz meg bennünket a béke szigeteként is ismert Monk’s Bistrot, amit ha extra baracklekvárral kérünk, minden bizonnyal még a nagymama is megirigyli.

1052 Budapest, Piarista köz 1.

blank

Larus Étterem

Nemcsak ízkompozícióban, de látványban sem lesz utolsó, ha úgy döntünk, Buda legszebb gesztenyefáinak hűs árnyékában ejtőzve, a Larus Étterem teraszán áldozunk a túrógombócozás oltárán, hiszen nem lesz egykönnyű elfelejteni a mentás eper és a légies gombóc tökéletes harmóniáját.

1124 Budapest, Csörsz utca 18/b

blank

Gettó Gulyás

Házi túrógombóc mellé tengernyi tejföl és temérdek fahéj dukál és jól tudja ezt a Wesselényi utcai pörköltöző, a Gettó Gulyás szakácsa is, aki egyiket sem spórolja le a békebeli tányérokról. Ha rájuk esik a választásunk egy biztos, lubickolni fogunk: a gombócok a fahéjas tejfölben, mi pedig a mámoros örömben.

1077 Budapest, Wesselényi utca 18.

blank