Újdonságok Budapesten: 9 hely, ahová érdemes ellátogatni áprilisban

Egymást érik az izgalmasabbnál izgalmasabb vendéglátóhelyek a fővárosban, mutatjuk is a kedvenceinket a budapesti gasztroszcéna legújabb versenyzői közül!

Baalbek

Letisztult designnal és a legautentikusabb libanoni konyhával kelt új életre a közel-keleti ízekre fogékony fővárosiak szívét először 2015-ben meghódító Baalbek étterem. A Váci utcáról a napsütéses Belgrád rakpartra átköltözött kulináris találkozóhely libanoni séfje és csapata a levantei gasztronómia családi recepteken és a legújabb technológiákon alapuló klasszikusaival folytatják a Baalbek-sztorit, előtérben a zöldség- és gyümölcsalapanyagokkal, hideg és meleg mezzékkel, dunai panorámával és vízipipázási lehetőséggel.

1056 Budapest, Belgrád rakpart 22.

Salve

A SOTE ferencvárosi oktatási központjával szemközti épületben, a IX. kerület szívében nyitott meg a már nevében is hívogató Salve, Budapest új nápolyi stílusú pizzázója. A könnyű, buborékos és pirult tésztájú olasz klasszikust 13 különféle változatban kérhetjük, a minőségi feltétek között olyan elengedhetetlen összetevőket találva, mint a nduja nevezetű calabriai kolbászkrém, a bivalymozzarella és az érlelt marhasonka.

1096 Budapest, Thaly Kálmán utca 50.

Magenta Deli & Café

Az igényes alapanyagokat klasszikus szabásvonalakkal egyesítő ruháiról ismert Magenta most a kulinária világába ülteti át a mindennapi luxust képviselő szellemiségét: a jelenleg még csak házhoz szállításra dolgozó Magenta Deli hamarosan megnyíló mártonhegyi főhadiszállása nívós környezetben áll majd a kávés kikapcsolódásra vágyó vendégek rendelkezésére, ám addig is vár minket az adalékmentes prémium élelmiszerekkel, limitált darabszámú italkülönlegességekkel és a legjobb olasz alapanyagokkal felszerelt webshopjuk!

1121 Budapest, Mártonhegyi út 23.

Falafel Fusion

Falafelrajongók, figyelem: a csicseriborsóból készült, hagymával, fokhagymával és fűszerekkel ízesített fasírtkülönlegesség új Mekkája a Gozsdu udvartól csupán néhány perces sétára várja az arab streetfood-kedvenc híveit. A Falafel Fusion laffatekercses szendvicsei és sült krumplival felturbózott táljai a közel-keleti konyha legjavával csábítanak felejthetetlen gasztronómiai utazásra: a krémes humusz, a friss zöldségek és a fűszeres fasírtok az autentikus ízek fúziójával vesznek le minket a lábunkról, a kegyelemdöfést pedig a nem mindennapi gránátalmamelasz viszi be.

1061 Budapest, Király utca 38.

UMO Restaurant

A Várhegy lábánál, a kapucinus szerzetesek egykori Fő utcai kolostorában kapott helyet a nemzetközi bisztrókonyhában utazó UMO Restaurant. A kerthelyiséggel is megáldott, üvegházas kialakítású étteremben minden a füst körül forog: a modern grilltechnikák és a világ különböző pontjairól beszerzett alapanyagok olyan különleges fogásokban érnek össze, mint a fűszerezett ananásszal és mexikói mole szósszal tálalt grillezett mangalicaszelet, vagy a binchotan faszénen sütött grillezett durbincs, vajemulzióval és padron paprikával. Az i-re a pontot az ütős koktélpárosítások teszik fel.

1011 Budapest, Ponty utca 1.

Zest Budapest

A Zest nem titkolt célja, hogy a csúcsgasztronómiát és az újhullámos bárkultúrát mind szélesebb közönséggel ismertesse meg, ehhez pedig a legfinomabb kézműves termékek és páratlan koktélkreációk állnak segítségére. Buda új koktél- és borbárja válogatott párlatokkal, magyar és külföldi habzó és csendes borokkal, valamint hazai és olasz kistermelői hústermékekkel, pástétomokkal és sajtokkal emeli új szintre a csemegeboltok műfaját, míg az előremutató ételekről a Vietnámigulyást vezető séf, Huszár Krisztián gondoskodik.

1126 Budapest, Németvölgyi út 6.

Gin Corner Bar

Új egységgel gazdagodott a belvárosi lazulós helyek listája, hiszen az egyedi hangulatú Gin Corner Bar megálmodói nem is másnak, mint a gin szerelmeseinek kedveztek: Erzsébet téri bárjukban és hamarosan nyíló Gin Garden teraszukon 83 féle kézműves prémium minőségű ginpárlatot kóstolhatunk.

1051 Budapest, Erzsébet tér 11-13.

Caza Pizzabar

A Caza Pizzabar személyében most kivételesen nem egy újabb nápolyi stílusú pizzázóval van dolgunk: a Pizza Hutot és a KFC-t Magyarországon meghonosító Alex Hemingway vadonatúj gyorsétterme a kaliforniai vonalat követi: a tésztát vastagra gyúrják, a pizzát pedig tepsiben sütik. A legtöbb összetevőt hazai kistermelőktől szerzik be, egyedül az alapot adó San Marzano paradicsom jön Olaszországból. A Caza kínálatában ötféle kerek és három (kolbászos, vega és vegán) négyszögletű pizzát találunk: utóbbiak különlegessége, hogy a sajt nem a feltétekre, hanem a szósz alá kerül.

1051 Budapest, József Attila utca 20.

Deka Deli

Friss kovászos kenyerek és mennyei péksütik, egészséges és rostokban gazdag sörtörkölygranolák, teakülönlegességek, zero waste kiegészítők és kozmetikumok, 14 féle hazai gyártású tészta (köztük csicseriborsó-, vöröslencse- és kölestészták), kézműves sörök, olívaolajok, krémek és rendkívüli kóstolóesemények. A rákosszentmihályi Deka Deli kincseskamrája az egészséges nasik, minőségi csemegetermékek és a csomagolásmentes vásárlás szerelmeseit célozza meg roskadásig rakott polcaival. Szütyőtöket, üvegeiteket nehogy otthon felejtsétek!

1162 Budapest, György utca 1.