Manók és tündérek kalauzolnak az Anna-hegy erdei meseösvényén

Budapesttől alig 30 perces autóútra, Törökbálinton tavaly év végétől meseösvény fogad minden érdeklődőt, aminek teljes hosszán manók és tündérek követik minden egyes lépésünket.

Frissítés (2022. április 12.): A törökbálinti Meseerdő olyan nem várt sikert aratott a érdeklődők körében, mely az utóbbi időben kihívás elé állította az önkormányzatot és a környéken élőket egyaránt. A Meseösvény játékai ezért egy időre pihenni mennek, hogy a felújításuk és az átszervezés után újra fogadhassák a kikapcsolódásra vágyókat. Az újranyitás időpontjáról mi is hírt adunk majd.

Fotó: Elek Sándor Facebook-oldala

2021 decemberében az Anna-hegy lábánál nyitotta meg mesekapuját a Törökbálint Város Önkormányzata és a Pilisi Parkerdő közreműködésével kialakított meseerdő. Az óvodás és kisiskolás korú gyerekeket megszólító játékos erdei ösvényen erdei állatok, mesei manók és tündérek kalauzolnak bennünket, valamint hívnak küldetésre.

Fotó: Elek Sándor Facebook-oldala

Az ösvény 11 állomását találós kérdések és QR-kód beolvasásával hallgatható Gryllus-dalok kísérik végig, a küldetés célja pedig nem más, mint Wass Albert meséjének, az Erdő könyvéből ismert nagy, fekete, hatlábú szarvasállat, Bulámbuk megszelídítése.

blank
Fotó: Elek Sándor Facebook-oldala
blank
Fotó: Elek Sándor Facebook-oldala

Az oda-vissza 2 kilométer hosszú, két szintemelkedéssel teljesíthető, 1,5 óra alatt kényelmesen bejárható túraútvonalon fából faragott állatokkal, kockaforgatóval, labirintusjátékkal, fákon pihenő manóportákkal találkozhatunk és bár a kérdések jobbára kisiskolásoknak alkalmasak, segítséggel az ovisok is meg fogják tudni oldani őket.

blank
Fotó: Elek Sándor Facebook-oldala

Családoknak, játékos kedvű kirándulóknak tökéletes hétvégi kikapcsolódás a szabad levegőn és kicsit a képzelet határain kalandozni, aminek végén egyben olvashatjuk el Wass Albert történetét.

blank
Fotó: Elek Sándor Facebook-oldala

Az ösvény bejáratát a Törökbálinti TTC focipályától balra, a piros turistajelzésű útvonalon találjuk. Az útvonal bevisz bennünket az ösvényre, a dombon felfelé, alig száz méter után találjuk Meseerdő kapuját, ami alatt fából faragott kismanók engednek utunkra bennünket.

blank
Fotó: Elek Sándor Facebook-oldala

A manóösvényről ezen a linken további információkat találtok.

Az Oroszlán-sziklánál pedig Vuk ösvénye vár: