Kedvezményes programokkal várnak a hazai barlangok országszerte

Márciusban, a Barlangoljunk! kampány keretében kedvezményes programokkal várják a látogatókat hazánk barlangjai országszerte.

Baradla-barlang, Aggteleki Nemzeti Park / Fotó: Getty Images

Március a barlangok hónapja

Márciusban kedvezményekkel várják az érdeklődőket a nemzeti parkok. Az Aggteleki Nemzeti Park, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Bükki Nemzeti Park, a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Duna-Ipoly Nemzeti Park is több helyszínen és időpontban kínál lenyűgöző kirándulásokat egész márciusban a földfelszín alatt.

Ebben az időszakban mind a kiépített, így kényelmesen bejárható, világító testekkel és korlátokkal ellátott barlangok, mind pedig a kiépítetlen, kalandturisztikai barlangok megismerésére különleges lehetőségeket biztosítanak.

Budapest, a barlangok fővárosa

Budapestet méltán nevezik a barlangok fővárosának: a világ egyetlen olyan fővárosa, amelynek házai és utcái alatt barlangok, sőt jelentős kiterjedésű, különleges képződményekkel díszített barlangrendszerek találhatók. Jelenleg 174 ismert barlang húzódik a főváros alatt, melyek járatrendszere összesen meghaladja az 58 kilométert.

A Szemlő-hegyi-barlangot például szokták Budapest „föld alatti virágoskertjének” is nevezni. A falain látható ásványkiválások változatos formái a barlang kiépített szakaszán is megcsodálhatók.

Szemlő-hegyi-barlang / Fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park

Bővebb infóért látogass el a nemzeti parkok honlapjára!

Még több csodás hazai barlangot itt találsz: