5 kihagyhatatlan program kicsiknek és nagyoknak a tavasz első hónapjára

A II. kerületi Marczibányi Téri Művelődési Központban hónapról hónapra egymást érik a jobbnál jobb programok. Ezúttal 5 feltöltődést és kikapcsolódást kínáló eseményt ajánlunk, amit vétek lenne kihagyni márciusban, a tavasz első hónapjában.

Március 1.: Kaláka kicsiknek

Március 1-én 10 és 11 órakor Becze Gábor, Gryllus Dániel és Radványi Balázs főszereplésével Kaláka dallamok csendülnek fel kézműves foglalkozással karöltve a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A legkisebbeknek szóló Kaláka koncerten ültetett nézőtér és hangosítás nélküli, közvetlen hangvételű muzsikálásra várják a 1,5-4 éves gyerekeket és szüleiket, akik ebben a családias légkörben ismerkedhetnek meg talán először akusztikus hangszerekkel és az élő zenével varázslatos erejével. Azok a szülők, akik kívülről fújják a Fakatonát, a Pelikánt és a Bőrönd Ödönt feltétlenül hozzák el csöppségüket erre a délelőtti örömzenélésre.

Március 6.: A nyolcas sáv

Vasárnap 10 órától zenés játékdélelőtt veszi kezdetét, amiben a résztvevő 9-14 évesek a lehető legváltozatosabb formában fejezhetik majd ki magukat: énekelhetnek, improvizálhatnak, dalokat tanulhatnak, rajzolhatnak és kipróbálhatnak számtalan és megannyiféle hangot, zörejt és effektet. A nyolcas sáv című, nem olyan rég megjelent meselemez cselekményére és hanganyagára épülő és reflektáló foglalkozás alkalmával a Soharóza kísérleti művészeti együttes tagjai és Jónás Vera énekesnő kalauzolják és instruálják majd a gyerekeket.

Március 8.: Pici Bonbon

Kedden 10 órától a Góbi Rita Társulat előadása perdül a színpadra, melynek fókuszában az ajándékozás élménye áll. Zene, mozgás és képek harmonikus egysége vezeti majd a nézők figyelmét, játékos módon bemutatva a bölcsis és óvodás korosztálynak az ajándékozás folyamatát. Elvégre mindannyian egyetérthetünk abban, hogy az ajándékozás egy különleges gesztus, ami különleges kapcsolatot teremt ajándékozó és ajándékozott között. És ha jól figyelünk, mi magunk is részesei lehetünk az ajándéknak és átélhetjük az előadás apró csodáit.

blank

Március 24.: Marczi Muzsika – XiloTon Ütőegyüttes

Csütörtökön már 9 órától a húrok, pontosabban a dobok közé csap a XiloTon Ütőegyüttes, a Marczi Muzsika iskolásoknak szánt zenei ismeretterjesztő sorozatának következő állomásán. A koncertélményt tanulással, a zenei műfajok, hangszerek és zenetörténet megismerésével ötvöző program alkalmával 7 apuka lép színpadra, több mint harminc ütőhangszer és számtalan ismerős dallam társaságában. A különleges és furcsa ütőhangszereket és népszerű slágereket klasszikus zeneirodalmi remekek fűszerezik meg és persze az élmény, hogy a program erejéig a közönség tagjai is ütőhangszeres muzsikussá avanzsálhatnak.

blank

Március 27.: Farkasházi Réka – Életmesék

Vasárnap délelőtt 11 órai kezdettel Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar lép a világot jelentő deszkákra és Életmesék című lemezük zenéivel és dallamaival szórakoztatják majd a kicsiket, nagyokat és szüleiket egyaránt. A dalok középpontjában a család, a barátság, a szerelem, az emberség és az összetartozás áll és kortárs, hazai költők megzenésített versein és a zenekar saját dalain keresztül szólítják majd meg a közönséget. A zenekar, a hangzásvilág kialakításakor ráadásul különösen figyelt arra, hogy az egész családnak igazi, közös zenei élményt nyújtson.

blank

Természetesen a Marczi továbbra is várja a kisgyerekes családokat a minden szombaton megrendezésre kerülő kézműves délelőttökön, ahol az ebédig bezárólag kicsik és szüleik, anya, apa, de még nagyi is együtt alkothat a Motolla játszóházban. A szombati alkalmak mellé pedig érdemes a hónap végi Babaholmi Börzére is ellátogatni, hiszen kiváló alkalom, hogy a használt, de jó állapotú babaholmik új, boldog gazdára lelhessenek.