6 hely Budapesten, ahol a valaha volt legfinomabb krémeseket kóstolhatjuk

Nincs is jobb, mint egy délutáni kávét egy mennyei krémessel megkoronázni. Mutatunk is gyorsan 6 helyet, ahol a legfinomabb budapesti krémeseket ejthetitek zsákmányul.

á table!

A francia étkekről híres á table! magától értetődően a hagyományos francia krémes, a mille feuille mellett tette le névjegyét. A leheletvékony, egymáson pihenő karamellizált tésztalapok közt selymesen finom bourbon vaníliakrém bújik meg, aminek egyszerűen nincs párja Budapesten.

13 budapesti helyszínen

Kemenes Cukrászda

Három vékony, ámde annál ropogósabb tésztaréteg fogja közre a dús, bársonyos vaníliakrémet a Kemenes cukrászdák Kemenes krémesre keresztelt desszertjében. A házi recept alapján készülő krémes régi nagy kedvenc; aki csak kóstolta, rendre visszatér még egy-egy szeletért.

9 budapesti és Budapest környéki helyszínen

blank

Divine Sugar Free Cukrászda

Bűntudatmentes krémesezésre invitálnak a fővárosi Divine cukrászdák krémesei, melyek egyszerre cukor-, glutén- és laktózmentesek. A bármely diéta próbáját hősiesen kiálló desszertekben a pillekönnyű tejszínnel még krémesebbé varázsolt vaníliaréteget ropogós tészta öleli keblére.

1092 Budapest, Ráday utca 3.
1027 Budapest, Margit körút 1.

blank

9BAR

A francia krémes után egyértelmű volt, hogy a portugál krémesnek is nyomába eredünk, az imádnivaló kosárkákkal pedig a Lázár utcai 9BAR-ban találkozhatunk. A ropogós tésztakosárka rejtette, aranyló vaníliakrémes pastel de natából ne legyünk restek csupán egyet választani és feltétlenül kérjünk mellé egy jó erős feketét.

1065 Budapest, Lázár utca 5.

blank

Asztalka – átmenetileg zárva, online rendeléseket fogadnak

A Döbrentei utcai Asztalka a legkedvesebb felhőtortáját gondolta tovább, megalkotva így az oly sokak által kedvencnek kikiáltott krémest, amiben pirított mandulás hablapok között főzött vaníliakrém és könnyű tejszínhab idézi meg a gyerekkor legkedvesebb ízeit.

1013 Budapest, Döbrentei utca 15.

blank

Auguszt cukrászda

Krémesek közt is kuriózum a készítője és a cukrászda nevét viselő Auguszt-krémes. A ropogós tésztalapon sűrű vaníliakrém, könnyű tejszín sorakozik, amit legfelül savanykás málna- és ribizlilekvárral készült fondantréteg dicsőít meg. Nem véletlenül közel 35 éve a fővárosiak kedvence.

1024 Budapest, Fény utca 8.

blank